Мария Габриел с първи думи! Ако оглави кабинет, първо ще поиска освобождаването на Гешев

  • 11 май 2023 08:41

  • 7465
  • 49
Мария Габриел с първи думи! Ако оглави кабинет, първо ще поиска освобождаването на Гешев
© Кадър бТВ

"Ключовата дума на днешните срещи ще бъде диалог - по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план. За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност", заяви пред ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, кандидат за премиер на България.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

"Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство", заяви Габриел, която бе посрещната с бурни аплодисменти.

Официално: ГЕРБ предлага Мария Габриел за премиер

"Изправям се с чувство на гордост и с чувство на скромност пред вас", каза им тя и поясни: "В  последните 14 години сме работили и постигали резултати и в рамките на моите дейности, свързани със законодателната и изпълнителната политика на ЕС. Днес обаче заставам пред вас и с чувство за голяма отговорност, която всички ние носим пред българите", подчерта тя.

"Посланието ми е стратегия на трите А - амбиция, авторитет, ангажимент", заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

"Амбиция да покажем, че сме способни да съставим правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно. Авторитет на България в Европа - да участваме в процесите в ЕС. Ангажимент към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот. Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото. Правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент", коментира тя.

Габриел допълни, че приоритети са, разбира се, и стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджета.

Правосъдна реформа, реформи в КПКОНПИ и нейното разделяне, механизъм за разследване на главния прокуратура - това са другите приоритети, съобщи номинираната за премиер.

Тя заяви категорично, че е нужен план за изход от кризата и работещо правителство, както и нормализация на работата на институциите. 

"Първото, което ще внесем е искане за освобождаване на Иван Гешев", съобщи Габриел.

"За мен е чест да застанем и да кажем - искаме работещо правителство. България, която е обединена и ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО", заяви номинираната за премиер.

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
7465 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
????

2023.05.11 | 21:14

49
А,ОСВОБОЖДАВАНЕТО на "Другарят-ЛИЧНОСТ" Борисов Бойко М. от ОПГ"герб" ще ПОИСКАТЕ ли,"Другарко" Неделчева ?!

2023.05.11 | 20:51

48
С това се нареди на кантара на Киро Простото.Паткаа!

2023.05.11 | 18:34

47
Тоя Гяшев е виновен за всички провали! Явно и много неудобен за Сръпскио, и Дубайскио, и Нексо
юлиян

2023.05.11 | 17:51

46
Определено несъстоятелна като политическа визия,държане и демонстриране на някакъв що годе авторитет.Декламира само втръснали опорки и то по начин,както например,имаше един ''актьор рецитатор'' Мартин Захариев.За ''нищоправенето'' в Еврокомисиите може и да е подходяща,но за премиер веднага си личи,че не е подходяща.

2023.05.11 | 10:43

44
ПРОМЯНАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА НАКАРАХА МУТРИТЕ ДА КЛЕКНАТ
юлиян

2023.05.11 | 15:41

45
...А ''педерастията'' да надигне глава,пардон, задник.
Цв

2023.05.11 | 10:37

43
Шматка брюкселска!

2023.05.11 | 10:36

42
Никога не забравяйте трите елементарни правила, които трябва да се спазват след освобождението ни от диктатурата на мафията ГЕРБ: Правило 1) ГЕРБ да се държи в изолация! Правило 2) ГЕРБ да се държи в изолация! Правило 3) ГЕРБ да се държи в изолация! Никога да не се забравя пролятата кръв на протестите против хунтата на Борисов и Гешев! Никога да не се забравя пролятата кръв зад колоните на министерският съвет! Никога да не се забравя "Ало Ваньо", Мишо бирата, чувалите с пари от магистралите, Барселона гейт, чекмедже и шкафче гейт, "лошият мат`риял", кърджалийската пyTka, MaйkaTA на народа, пъпешовидната глава с апартаментите, Пацо терасата, къщите на тъщите! Не се ли забрави всичко това, спазват ли се трите елементарни правила, българският народ ще бъде жив и щастлив!
Няма как да си евpoатлантик и да не бъдеш педepacт

2023.05.11 | 10:29

41
ЧЕСТИТ НИ НОВ ПОСЛАНИК ГЕШЕВ.
юлиян

2023.05.11 | 10:25

40
Никой от кандидатите за управляващи не засяга и с една дума ВИЖДАНИЯТА СИ И БЪДЕЩИТЕ ПЛАНОВЕ свързани с войната в Украйна и каква политика ще води;ще се водим ли сляпо по акъла на САЩ или ще водим самостоятелна политика на ненамеса.Темата за Украйна за тях е табу.Искаме ясен отговор сега,а не после,при свършен факт,когато вече ще е късно.Тази тема е най-важната,защото човек знае и две и двеста,но на два метра под земята, дали ще са две или двеста,няма значение.
европейсконароднопартиец

2023.05.11 | 10:19

39
и от кого ще поиска махането на Гешев, от филанкишията ли ?

Добави коментар

Водещи новини