Ще привлече ли Мария Габриел подкрепа за правителство на ГЕРБ-СДС?

  • 11 май 2023 11:53

  • 1212
  • 0
Ще привлече ли Мария Габриел подкрепа за правителство на ГЕРБ-СДС?
© Нова нюз

Липсва желание да се постигне разбирателство. Единственото обяснение за отлагането на днешната среща е желанието на ПП да види своя кабинет гласуван или ничий. От предишния парламент партиите отказват да покажат как изглежда работещо НС и кабинет. Това каза за "Твоят ден" политологът Христо Панчугов.

"ДПС отдавна се е позиционирала - има ясни позиции за Украйна и за еврото. Няма да имат никакъв проблем със стратегията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. ИТН са наясно, че може и да не влязат в следващия парламент и ще подкрепят каквото и да е. Нинова е очевидно в режим на оцеляване, успя да докара партията до ръба на влизане в парламента, компромисите, които е склонна да направи, не са много малки. Въпросът е как ще изглежда общият резултат - какъв е минималният компромис и готов ли Борисов да понесе тази имиджова щета? ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в могат да обещават всичко, шансовете да им се налага да го изпълняват не са големи", заяви той. 

Мария Габриел към ДПС: Ключовата дума на днешната среща е диалог

От своя страна политологът доц. Татяна Буруджиева попита каква е спешността, накарала Василев и Петков да отидат внезапно в Щатите.

"Ще съм любопитна да науча и разбера какво е толкова важното, че да заминат така, дори по-важно от съставянето на правителство. Денков водеше разговорите досега, каква интрига ще има, ако ги няма двамата лидери? Разговори не значи заемане на позиция. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в защо не казаха тайминга на срещата по-рано? Така може би двамата щяха да си променят билетите", смята тя. 

По думите ѝ се задълбочават проблемите - още нямаме председатели на комисии.

"Съществува възможност БСП и ДПС да подкрепят първия мандат. Избирателите на ПП вече не ги разбират - какво значи да имат правителство със силен контрол на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в? При връчването на мандата ще има по-конкретизирани разговори и ще видим предложение за правителство с първия мандат. За програми и приоритети договорката не е трудна. Искането за освобождаване на Гешев е имиджов ход на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Тя дава легитимация на бъдеща коалиция и дава възможност да се каже, че са направени всички компромиси. Има възможност за съставяне на правителство", коментира доц. Буруджиева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини