Николай Денков разкри защо са отсвирили ГЕРБ-СДС

Булфото
share

Не отидохме на срещата с ГЕРБ-СДС, защото вече сме им изпратили официално искане и след неофициалния отговор вчера следобед в 18:35 ч., че за да бъде срещата съдържателна и достатъчно отговорна трябва да бъдат лидерите на партиите. Кирил Петков и Асен Василев са в чужбина, колегите от ГЕРБ са информирани за това нещо и ние им предложихме веднага след като се върнат - да дойдат и да се проведе истинска съдържателна среща. Това заяви Николай Денков, предаде репортер на novini.bg

По думите му за това нещо са информирани лично Десислава Атанасова като говорихме по телефона вчера следобед, изпратил съм ѝ съобщение, а тази сутрин сме изпратили официален отговор. Това, че държат да направят тази сцена в която те са от едната страна на масата, а другата стои празна показва, че за тях не е важна съдържателната среща, а е важно да направят някаква изява, заяви той.

Със SMS Атанасова питала Денков за среща днес между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Що се отнася до поисканата смяна на главния прокурор и на какво се дължи тази промяна в позицията им, Денков заяви, че от ГЕРБ трябва да дадат отговор на този въпрос. "Ние много отдавна казваме, че е проблем главният прокурор в правосъдната система, не толкова като личност, а като институция, която не подлежи на контрол. Така че се радвам, че най-сетне стигнахме до това разбиране. Да обрна вниамние, че когато обсъждахме законодателната програма - нямахме разминаване в това отношение и това са едни от първите заложени закони", обясни още Денков. 

По думите му подкрепата на правителство е много по-важна, защото трябва да се знае кой носи политическата отговорност и какво ще прави това правителство. Всичко трябва да върви със съответните стъпки, ще отидем и ще видим какво ще предложи Мария Габриел и ще го обсъдим вътрешно. Ние направихме достатъчно протоколни срещи, отсече той. 

Водещи новини

Още новини