Парламентът гласува допълнение към правилника си за работа

Булфото
share

Парламентът гласува допълнение към правилника си за работа, което дава възможност да заработят постоянните комисии. Проектът, предложен от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, предвижда, когато няма избрано ръководство на парламентарната комисия, заседанието ѝ да се води от определен от председателя на Народното събрание неин член.

Не беше приета редакцията на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“, когато няма избрано ръководство на постоянната комисия, първото ѝ заседание да се води от определен от председателя на НС неин член. 

Поредни скандали, обиди и полови органи в НС, депутатите се скараха за избора на комисии

Решението влиза в сила от обнародването му в „Държавен вестник“, това означава, че идния вторник ще бъде публикувано, обяви председателят на парламента Росен Желязков. Считано от вторник или по искане на една трета от депутатите в съответната комисия, или по инициатива на председателя на НС и в зависимост от свободните стаи, ще бъдат свикани заседания на всички постоянни комисии. Те ще бъдат председателствани от председателите им в миналия парламент. Ако те в момента не са депутати – от представители на съответната парламентарна група,  комисиите, председателствани от „Български възход“ ще вземе „Има такъв народ“.

Водещи новини

Още новини