Поредни скандали, обиди и полови органи в НС, депутатите се скараха за избора на комисии

  • 05 май 2023 12:40

  • 4631
  • 14
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Депутатите от НС се опитват да гласуват състава на парламентарните комисии в 49-ия парламент.

Те включиха две нови точки в дневния си ред – избор на постоянни комисии и проект на решение за допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС). 

Но така и не могат да постигнат нужния консенсус и да стигнат до гласуване.

Георги Свиленски от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е поиска от депутатите да изберат най-сетне председатели на комисиите, и затова и призова първите две политически сили. Трябва да се изберат комисии и те да започнат работа. Моля ви да се разберете какво правите, дори няма да коментирам какво е поведението ви в момнета".

Настимир Ананиев от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) му отговори: Стига с това. Хвърляте само някакви гръмогласни думи. Ако бяхте оставили само ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ да бяха гласували само, щяхте да видите, че нямаше да има мнозинство.

"Г-н Ананиев, 43 народни представители от ПП са гласували затова в момента да разглеждаме избора на председатели на комисиите, моля ви още веднъж решете се какво искате", репликира Свиленски. 

Депутатите включиха избора на комисии и допълнение на правилника на НС в дневния си ред

"Няма консесус от парламентарните групи за избор на ръководствата на параламнетарните комисии, затова ви предлагам следното: Комисиите трябват да заработят, защото имаме важни закони. Вие ще ги свикате по ваше желание, но няма да има кой да ги води, нали така? Ако не приемем предложението на г-жа Атанасова, комисиите няма да заработят. Има  други политически механизми, но те трябва да са законни. Или просто отлагаме въпроса за следващата седмица". Това каза от трибуната на НС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в обръщение относно изказването на Настимир Ананиев от ПП.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на предложи да отложат избора на ръководствата на комисиите за следващата седмица.

Цончо Ганев от ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател изрази мнение, че се чувства ужасно неудобно от случващото: "Има жесток бойкот от страна на Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" в момента. В миналия парламент по същия начин беше бойкотирана съдебната реформа от същите представители на същата група. В момента тук се разиграват такива театри...Хайде да не отлагаме, а още сега да разрешим проблема и да си свършим работата. Вие сте патерица на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма обаче да ви дадат правната комисия. За пореден път сте подведени и използвани".

"Не става тук един некъпан човек да ни говори за полови органи. ПП и онези от коалицията им саботират работата на НС и искат да се приеме само закона за домашното насилие, за да може НПО-та им да взимат пари от Америка, продължи Ганев.

От ПП-ДБ поискаха Ганев да бъде наказан заради изказванията му и обвиниха председателя на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, че не взима отношение и по-този начин става съучастник на тона, който се води в НС.   

Страстите в НС отново се нажежиха, Костадинов отнесе забележка от Желязков

"Тази дискусия, която водим в последния час, забива последния пирон в парламентаризма", обяви от своя страна Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,. "Ние ясно сме заявили, че трябва да се изберат комисии и парламента да започне работа. Нашата парламентарна група напуска залата и ще се върнем, когато приключи този водевил", добави той.  

След продължили повече от час бурни дебати ддепутатите все пак гласуваха допълнение към правилника си за работа, което дава възможност да заработят постоянните комисии. Проектът, предложен от Десислава Атанасова, предвижда, когато няма избрано ръководство на парламентарната комисия, заседанието ѝ да се води от определен от председателя на Народното събрание неин член. Не беше приета редакцията на ПП - ДБ, когато няма избрано ръководство на постоянната комисия, първото ѝ заседание да се води от определен от председателя на парламента неин член. 

Решението влиза в сила от обнародването му в „Държавен вестник“, това означава, че идния вторник ще бъде публикувано, обяви председателят на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Считано от вторник или по искане на една трета от депутатите в съответната комисия, или по инициатива на председателя на НС и в зависимост от свободните стаи, ще бъдат свикани заседания на всички постоянни комисии. Те ще бъдат председателствани от председателите им в миналия парламент. Ако те в момента не са депутати – от представители на съответната парламентарна група,  комисиите, председателствани от „Български възход“ ще вземе „Има такъв народ“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4631 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Да

2023.05.05 | 16:14

14
Докторе боли ме аналния вход! -До като го наричаш "вход" все ще те боли!
Да

2023.05.05 | 16:12

13
Вашето семе мръсно! Патрона трябва да играе за вас! Хората са ви вкарали там са им решавате проблемите, не да си ги мерите! И си платете задълженията към НАП! От всички партии има длъжници! Такива ли заборчнели копелдаци ни управляват?
Емѝ...

2023.05.05 | 16:12

12
Имам радостна новина за всички мой братя и сестри третополови. Днес най после Европейския съюз , прие Истанбулската джендърска конвенция за защита на нас педерастите и лизбииките. Най после имаме, повече права от нормалните хора. Благодаря на американското посолство!!! СЛАВА НА УКРАИНИ!✌
Емѝ...

2023.05.05 | 16:01

11
Аз съм си най добре! Пъхам си разни неща във анала и захлебвам от американското посолство за тролене тук в сайта!

2023.05.05 | 14:39

5
Че там са само полови органи, тва не е обида а си казват истинските имена.

2023.05.05 | 15:48

10
Хахаха, членовете се обиждали на членове.

2023.05.05 | 15:35

9
Бок луци
Тенев

2023.05.05 | 15:00

8
Президентска Република- тогава няма да има празно- па те да си се карат.

2023.05.05 | 14:32

4
Престанете да се подигравате с българския народ, докато не е излезал по улиците ! Факт е, че и с хартиени бюлетини, и с купени гласове, ГЕРБ вече не се ползва с предишното доверие, за да може отново да ни управлява. Нужна е ПРОМЯНА на модела на досегашно управление !Ставай народе.
Па на герберастите педалите им биле криви

2023.05.05 | 14:57

7
За долния малоумник, по добре да опъна твоята, както винаги досега.
Герб им бил крив на педалите

2023.05.05 | 14:49

6
Я си еби пу.тката майчина боклук аналнозаченат.
ЗОРАН

2023.05.05 | 14:18

3
От простаци и идиоти какво може да очаквате. Не разбрахте ли че от партии и парламент файда никаква

2023.05.05 | 13:41

1
циркаджии - всичките до един. Кога ли ще ги изринем...
Асар

2023.05.05 | 14:06

2
Май,че никога.Едни изриваме други идват и така до края на света

Добави коментар

Водещи новини