Парламентарната комисия по образованието и науката прие правилата за своята работа

  • 10 май 2023 15:42

  • 388
  • 0
Парламентарната комисия по образованието и науката прие правилата за своята работа
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

На първото си заседание днес Комисията по образованието и науката в Народното събрание прие своите вътрешни правила за работа. Заседанието беше водено от народния представител от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, който беше председател на Комисията по образованието и науката в предишното 48-мо Народно събрание.

Народните представители от комисията взеха решение да поканят на свое заседание служебния министър на образованието и науката проф. Сашо ПеновСашо ПеновПроф. д-р Сашо Пенов е магистър по право от Юридически факултет (ЮФ) на Софийски университет “, който да представи информация по различни теми.

Вътрешните правила за работа на парламентарната образователна комисия сега са идентични с тези, по които работеше комисията в 48-ото Народно събрание, добавена е обаче и нова разпоредба. Според нея, когато няма избрано ръководство на комисията, заседанието й се ръководи от определен от председателя на Народното събрание неин член, обясни Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Той добави, че няма друга промяна във вътрешните правила за работа на Комисията по образованието и науката в парламента.

Може да организираме в комисията тематични изслушвания по всякакви теми, свързани с образованието, каза Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Той уточни, че основната тема ще е свързана с бюджета, след като бъде разпределен през следващата седмица и той ще се обсъди задължително на заседание на Комисията по образованието и науката.

Парламентът избра състава на постоянните комисии, Борисов не влезе в нито една

Сред другите теми, които могат да бъдат обсъждани на заседанията на комисията, са тези, свързани с дейността на образователните медиатори и с проекта на Закона за насърчаване на научните изследвания и иновациите, обясни Вълчев.

Акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С от "Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) отбеляза, че беше публикуван за обществено обсъждане нов Закон за насърчаване на научните изследвания и иноциите, който се изисква по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това е важен закон и ако решим в комисията, може да ни бъде представен от Министерството на образованието и науката, за да се гласува максимално бързо в пленарната зала на парламента, каза акад. Денков, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
388 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини