ЦИК отказа да се занимава с Лена Бориславова, Георг Георгиев с горещ коментар

Булфото (архив)
share

Пореден потрес от правната посредственост на Лена Бориславова. Същата е подала заявление в ЦИК, с отказ да бъде народен представител, след законовия срок предвиден в ИК и въпреки Конституцията. Това написа депутатът от ГЕРБ - СДС Георг Георгиев в профила си във Фейсбук. 

"Лена, никой не е над закона, макар да Ви е навик да нарушавате основния закон. Списъкът с избраните народни представители е обнародван в Държавен вестник и Вие сте избрана, считано от датата на провеждане на изборите, тоест 02.04. В случай, че не желаете да сте народен представител е необходимо да подадете оставка пред Народното събрание, която то да гласува.  /Чл. 72, ал. 1 от Конституцията/. Така че, утре в 10 часа, дали с Киро, или с Миро, трябва да пристигнете в НС за полагане на клетва и подаване на оставка", написа Георгиев. 

Лена Бориславова се отказва да е депутат, ето защо

Междувременно стана ясно, че отказът на бившата говорителка на кабинета "Петков" от депутатския мандат така и не попадна в дневния ред на Централната избирателна комисия. Като първа точка днес членовете на ЦИК трябваше да вземат решение, с което да обявят Петър Георгиев Петров за народен представител в 24-ти МИР в София. Седмият в листата на "Продължаваме промяната-Демократична България" би трябвало да заеме мястото на отказалата се по-рано Лена Бориславова. С началото на заседанието обаче стана ясно, че подобна точка вече няма и бе приет дневен ред без подобно проекторешение.

Водещи новини

Още новини