Георги Кадиев: Столична община спонсорира дарител на ГЕРБ

share

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев заяви, че фирма, която е дарявала пари на ГЕРБ за предизборните кампании се спонсорира от Столична община, предаде БТА. Става въпрос за автобусната фирма "Карат- С" .

Повод за острото изказване на социалиста, даде решението на общинарите да се прекрати договорът между "Карат-С" и Столичната община, а автобусите на фирмата да се прехвърлят към "Столичен автотранспорт".

Съветниците дебатираха върху предложението около час. В основата на противоречията им бяха 3,6 млн. лв., които трябва да се заплатят като лихва за забавеното изплащане на 10 млн. лв., които столичната община дължи на частния превозвач. В момента той изпълнява превоза по 16 линии с този договор, които са главно крайградски.

От БСП са против изплащането на лихвата. Георги Кадиев от БСП посочи, че с плащането на лихвата излиза така, че "спонсорът на ГЕРБ се спонсорира от Столичната община", а Орлин Алексиев от ГЕРБ посочи, че лихвата е заради неизплащането на дължимата сума за извършения превоз на пътници.

Водещи новини

Още новини