Слави Трифонов: Ако в Nexo бяха ходили хора, свързани с ИТН, това щеше да е първа новина

bulphoto (архив)
share

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира случая с разследването на криптобанката Nexo.

В интервю, излъчено във Фейсбук Трифонов заяви, че съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев бил близък с управителите на Nexo и "всеки ден ходил в офиса им, за да ги съветва". Твърди, че и друг депутат и член на ПП - Настимир Ананиев - имал общи фирми с разследваната компания:

"Днес излезе, че тая банка за крипотвалута, която се разследва от няколко американски щата, е една пирамида и става въпрос за 90 и колко милиарда долара. Настимир Ананиев има общи свързани фирми, Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им и са били много близки и ги съветвал, но всички си траят. Ако бяха хора, свързани с "Има такъв народ", това щеше да е първа новина", допусна Слави Трифонов.

Има задържани при мащабната акция срещу българската криптобанка Nexo

Днес прокуратурата и полицията атакуваха офисите на криптобанката Nexo, която действа от територията на България и оперира с криптовалута в големи мащаби. Акцията е след сигнали от Съединените щати, че компанията е замесена в данъчни измами за над 90 милиарда долара и нарушаване на санкциите срещу Русия.

От Nexo пък заявиха в своя позиция пред БНТ, че и до момента не са им представени официални документи, които еднозначно да посочат претенции към тях. Твърдят, че акцията е ненужно показна, че разследващите не са се легитимирали, както и че част от служителите им са задържани, а към някои от тях е проявено насилие.

Водещи новини

Още новини