Екс депутат и син на бивш вицепремиер разследвани в схемата с криптовалута в София?

  • 12 януари 2023 11:36

  • 6795
  • 3
Екс депутат и син на бивш вицепремиер разследвани в схемата с криптовалута в София?
© БТВ, архив - Антони Тренчев

Международна операция срещу мащабна схема за финансови престъпления, пране на пари и нарушения на международните санкции срещу Русия се провежда в София в момента, предаде БНТ.

Според източници става въпрос за компанията Nexo.

Мащабна спецоперация срещу компания за криптовалута в столицата

Кои са управителите на компанията:

Георги Шулев – учредител на Nexo, син на бившия вицепремиер Лидия Шулева, от септември 2019 г. няма участие в компанията;
Антони Тренчев – съосновател и директор на няколко Nexo дружества, бивш депутат от ДБГ, Реформаторски блок;
Коста Кънчев – директор на Nexo Bank;
Калин Методиев – съосновател и финансов директор на Nexo;
Сокол Янков – представляващ Nexо;

Подозренията са, че българите, стоящи зад голямата компания, са действали по схемата на Ружа Игнатова и ръководената от нея пирамида OneCoin. Българката, известна като "кралицата на криптовалутите", е в топ 10 на най-издирваните лица от ФБР. По следите ѝ са още Европол и Интерпол.

Прокурори, следователи от Националното следствие и служители на ДАНС, съвместно с чуждестранни агенти, са започнали претърсвания на българските офиси на компанията, търгуваща с криптовалути в целия свят.

Оперативната дейност на фирмата е била осъществявана от българската столица, а вложители са били приканвани да инвестират в биткойни и други видове криптовалути, с обещания за висока доходност.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6795 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бъдете по-точни!

2023.01.12 | 14:04

3
Веднага кафяво-жълтите парцали и отходни канали, дето нещо го играят "медии", проглушиха света, че бивш депутат от ДБ е главният престъпник на грандиозната измама, наречена "криптовалута"! Не, този "гений" на финансовите престъпления, явно "отличен" ученик на издирвана в цял свят престъпница Ружа Игнатова, е бил депутат от онова "Движение на гражданите" на "Вечната Амъбр" на политическата проституция в Бългаиря - Пръмовата кобургска, позитанска, сарайска, но особено - герберастка слугиня! Пък и когато престъпникът Антоний е бил депутат, Реформаторският блок управляваше в коалиция с герберастката пасмина на СИКаджията от Банкя, нали? Освен това, не само от Германия е имало искане до българските власти да бъде арестувана циганката Ружа! Да, ама Свинската Цаца, така наречените "служби" и особено Тиквата Боко от Банкя са я предупредили и са й помогнали да избяга! Как няма да й "помогнат"! Тя е била съдружник и партньор на една друга "банкерка" - Цветелина Бориславова, бивша, но не се знае колко "бивша" другарка в живота точно на свирепия СИКаджия Боко Тиквата! Колкото до сина на Шулевата слугиня на мадридския комарджия, всеки коментар е излишен! Чуете ли нещо за Симо Горския - международен измамник и аферист, когото КГБ, ДС и ЦК на БКП докараха в България огладнял като църковна мишка, за да върне комунистите на власт, не се чудете изобщо! При него винаги има грабежи, престъпления, кражби за милиони, просяци, назначени за министри в престъпното му правителство и чудовищни далавери! Така че, търсете Антони и сина на Шулевата кобургска слугиня при комарджията от Мадрид, в Банкя и при Пръмовата политическа проститутка, която много бързо заряза и "Гражданите", и "Движението" и си завлече задника в Брюксел, където неин любовник й предложи престижна, добре платена и сладка служба!

2023.01.12 | 12:15

2
Не разбрах в какво са обвинени? Според написаното, всички пенсионни фондове, финансови къщи и банки трябва да са арестувани.

2023.01.12 | 12:03

1
Сакън, дечицата на комунягите никога не правят лоши неща!

Добави коментар

Водещи новини