Ивайло Мирчев: България не е в Шенген, защото ѝ беше казано, че няма върховенство на правото

Демократична България
share

Почти всички партии ясно заявиха, че няма да подкрепят мандат на ГЕРБ. Тук големият въпрос е защо се стига до такава ситуация, в която всички партии не предпочитат ГЕРБ за партньор. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев в предаването „Неделя 150“ по БНР. 

Отидохме на среща, тъй като е нормално да има комуникация между политически сили. Отидохме да представим отново нашите приоритети. ГЕРБ още не са готови да променят позицията си по отношение на върховенство на правото. ГЕРБ отказват да говорят за смяна на главния прокурор и промяна в Конституцията. ГЕРБ говорят за съдебна реформа откакто са на власт, но това така и не се случва, каза още депутатът. 

По думите му от хартиената бюлетина имат нужда партиите, които са по-обиграни в купуването на гласове. 

От ГЕРБ: Цялата истерия, която предизвикаха ПП и ДБ заради Изборния кодекс, беше претекст

Относно отстъпката от 25 стотинки, Мирчев коментира, че трябва не само да се запази, а да се надгради поне двойно. Недостиг на горива в страната няма да има. Всички трябва да са спокойни. По отношение на „Лукойл“ ние трябва да защитим националния си интерес, както го направиха Германия и Италия. Ние даваме възможност на правителство, при ситуация на криза с горива, държавата да поема оперативен контрол над стратегически обект. 

Искаме да има редовно правителство в този парламент. Има задачи за вършене. Като започнем от Шенген, минем през Еврозоната, през модернизацията на армията, законите за ПВУ. Трябва да има редовно правителство, ясно мнозинство. Ние сме заявили, че ще подкрепим втория мандат, обясни Мирчев. 

Според него България не е в Шенген, защото и беше ясно казано, че няма върховенство на правото. 

Водещи новини

Още новини