Тома Биков за преговорите за кабинет: Сами сме във Вселената

Кадър: БНТ
share

Рекордно бързо бяха сформирани комисиите в НС. Не мисля, че има проблем с това. Предстои да видим дали 48-то Народно събрание е в състояние да излъчи кабинет. България се нуждае спешно от редовно правителство, което да носи отговорност за тежките решения, които трябва да се вземат. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Грешка бе, че бяха отказани разговори с нас и отговорните ще си понесат отговорността. Ние, след като сме поканили с някого, очевидно сме готови за диалог. От година и половина ние призоваваме за възстановяване на политическия диалог и полагаме всички усилия за това. За съжаление сме сами във Вселената“, призна той.

Ивайло Мирчев (ДБ): Очакваме коалиция на бюджетния разум

Според него няма да се приеме бюджет в тази ситуация. „Бюджет трябва да се подготви от едно редовно правителство. За съжаление едни следващи избори ще дадат все по-сложни конфигурации“, обясни Тома Биков.

Категорично ще гласуваме за предоставяне на оръжие на Украйна, увери депутатът от ГЕРБ. От там нататък е работа на изпълнителната власт да прецени какъв е начина, по който да се помогне, каза той.

 

Водещи новини

Още новини