Александър Иванов от ГЕРБ: Трябва да има обединение по политики

Булфото (архив)
share

Политическото инатене продължава. Видяхме при избора на председател на Народното събрание. Важното е, че конституирахме ръководство на парламента. Определени парламентарни групи искат да провалят формирането на какъвто и да е политически диалог.

Поканили сме министъра на финансите Росица Велкова, за да я изслушаме как ще се финансира бюджетният дефицит през следващите години. Гражданите трябва ясно да се запознаят какво ще има пред държавата през следващите години. За година и половина се приеха четири бюджета, при които Асен Василев нито веднъж не даде реалната прогниза.

Сачева (ГЕРБ): Готови сме и за управление, и за нови избори

Трябва да има обединение по политики. Ясно е, че имаме огромни разногласия. Но за да покажем, че трябва да сложим ред в този хаос, внасяме седем мерки – забрана за либерализация на пазара на електроенергия за битовите потребители, запазване на компенсациите за бизнеса, намаляване цените на горивата с 1 лев, дългосрочен договор за неруски газ, лицензиране на неруското ядрено гориво, облекчаване на режима за ВЕИ и Закон за офшорния вятър.

Пазарите повишават лихвите по дълговете на България и не ѝ отпускат заеми в пълния размер. През 2025 г. само лихвите по кредитите ще са почти 3 милиарда лева. Държавният дълг ще нараства лавинообразно до стряскащите 75 милиарда лева. Политическите партии трябва да седнат и да си говорят, за да подобрим тази ситуация.
 

Водещи новини

Още новини