Коя е най-скъпата хотелска стая за Нова година у нас?

  • 08 октомври 2024 20:57

  • 797
  • 2
Коя е най-скъпата хотелска стая за Нова година у нас?
© pixabay

Резервациите за Коледа и Нова година вече текат. Между половин и един милион души се очаква да пътуват в страната, прогнозират експерти в туризма.

Цените варират според изискванията на клиента. Най-ниската цена за хотел е около 150 лв. за нощувка, но може да стигне и до 8-9 хиляди за 4 нощувки, с празнична програма и ползване на останалите услуги в хотела.

Най-много се търсят вили и къщи за гости, а цените започват от 500 лв. на нощ за малка вила за две семейства, и стигат до 6 000 лв. и нагоре за къща за повече хора.

Над 2 милиона туристи са почивали на румънското крайбрежие на Черно море това лято

Коя е най-скъпата хотелска стая и още за празничните резервации?

Президентският апартамент в хотел за три нощувки струва около 13  000 лева с включени закуски, вечери, минерални басейни и празнична програма. Нает е преди месец и половина.

Повечето от хотелите във Велинград са запълнени за Нова година на 70%. Най-евтината двойна стая за три нощувки може да се намери на цена от 1500 лева.

В друг популярен курорт за Нова година -  Банско - няма промяна в цените, твърдят хотелиери.

„По-високият клас хотели имат повече резервации, отколкото останалите. Цените са от 100 лв. на вечер до 600 лв. на вечер“, каза пред БТВ Зорка Тумбакиева, секретар на Съюза на туристическия бизнес.

Резервации приемат и спа комплексите. Кувертът за празниците е в хиляди.

„За ранни записвания, които са с 25% отстъпка, за двама - тридневен пакет с включени новогодишни куверти, олинклузив, цените са от 2000-2400 лв.“, обясни Митко Колев, който е управител на СПА комплекс в Банско.

Около милион българи ще пътуват за коледните и новогодишните празници. Конкуренцията е голяма и би трябвало да регулира цените, посочват от Института за анализи и прогнози в туризма.

„Всеки се ориентира по бюджета, който има. Първо си поглежда към джоба и след това пита какво иска да плати. А не – дали ще му бъде по-скъпо или по-евтино. Това вече умря“, заяви Румен Драганов от Института за анализи и прогнози в туризма.

От бранша прогнозират, че до 15 ноември над 90% от офертите вече ще са изчерпани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
797 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.10.08 | 22:49

2
И ПРЕДИ И СЕГА ВЕЛИНГРАД СИ ОСТАВА ЕДИН ПОМАШКИ ГРАД , БЕЗ НИЩО ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО , КАТО ИМА АБДАЛИ ДА ПЛАЩАТ ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА НЯМА НИЩО , ТВА СИ Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ , АКЪЛА ИМ Е ТОЛКОЗ И ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ.

2024.10.08 | 21:22

1
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини