Проф. Ангелов вади доказателства за чадър над определени директори на болници, обвини Сербезова в некадърност

bulphoto (архив)
share

Никога за нас властта не е била самоцел, а средство за решаване на основните проблеми на хората. В момента България лети към катастрофа. Пред страната има големи стратегически приоритети, които трябва да ни обединят и след като приключим с тях може политиците отново да започнем да се делим на леви, десни, умни и красиви. Това заяви проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33050

„Ние от ГЕРБ много пъти сме слагали тези приоритети на масата и сме искали да се обединим. Г-н Борисов е единственият политик, който подаде ръка на останалите. Той е истински държавник. Борисов винаги мисли първо за държавата после за партията си. В основата на демокрацията стои комуникацията“, подчерта Ангелов.

„Няма как в една демократична държава една партия да определя посоката на развитие и движение на друга партия. Ние ясно заявихме, че искаме г-н Борисов да води партията. Доказал е, че може да води държавата и ГЕРБ“, подчерта бившият здравен министър.

Атанасова разкри дали ГЕРБ-СДС ще участват в консултациите при Радев

По думите му този парламент е изчерпал възможностите да дава решения на българските граждани. „Ние наблюдаваме една управляваща опозиция, която дава решения на българските граждани. Ето и днес предложихме да се сложи таван на цените на горивата и да се сложи край на кражбите на 1 лев от всеки български гражданин“, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Проф. Костадин Ангелов коментира и темата за здравеопазването и дали държавата има готовност да посрещне новата COVID вълна.

„COVID не си е тръгвал. Ние трябваше да направим така, че нашата система да бъде готова. Ние не сме готови за COVID-19 и това се вижда от една наредба, която дава възможност на лекарите да пускат антигенни тестове. Това е една административна некадърност. Къде спа здравното министерство, когато знаеше, че ще има нова вълна? Това означава пълно безхаберие на върха на здравеопазването. Не е ясно кой управлява кораба. Сега разбираме, че ще се прави нов COVID план“, не спести критиките си проф. Ангелов.

Нещо повече – той обяви, че предстои утре да изпрати мейл до медиите с доказателства след одитни доклади, с които министър Сербезова е запозната, как директор на държавна болница е нарушавал договори, уволнил е 300 лекаря, натрупал е задължения в лечебното заведение и как той стои необезпокояван. „Има избирателен подход. Уволняват се директори за измислени обвинения, а как други директори стоят, защото са угодни“, обяви проф. Ангелов.

 

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33050

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини