Румен Радев: Важно е тези, които формират парламентарно мнозинство, да го правят с мисъл за бъдещето

bulphoto (архив)
share

Нека изчакаме до петък, за да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат. Движим се по конституция. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти по време на церемонията по връчването на наградата "Банка на годината".

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

"Всеки, който работи за парламентарно мнозинство трябва да се стреми да го формира по такъв начин, че да не нарушава установени парламентарни принципи, традиции, морални норми. То да бъде формирано така, че да има дългосрочна устойчивост, иначе ни чака цикъл от избори“, предупреди президентът.

Вижте управленската програма на кабинета "Василев"

На въпрос за връщането на хартиените бюлетини, държавният глава заяви: „За мен са важни дебатите им пленарна зала".

Той коментира за изгонването на 70 руски дипломати.

"Всеки, който работи срещу интересите на България, трябва да носи последствията. Изгонването на 70 дипломати наведнъж е безпрецедентен акт и отговорност носи този, който го направи", обяви Радев. "Това решение увеличава риска за България за нашата енергетика, икономика, за гражданите. Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на финансирането на български политици отвън, но не по-малко важно е анализатори и публични говорители, които формират общественото мнение да обявяват дали и те не получават финансиране отвън", добави той.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини