Петков към Митрофанова: Нито един дипломат не трябва да поставя условия на независима България

Булфото
share

"Нито един дипломат не трябва да си позволява да поставя условия на независима България". Така премиерът в оставка Кирил Петков коментира официалното решение на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова да повдигне въпроса за закриването на дипломатическата мисия пред властите в Москва.

„Мисля, че г-жа Митрофанова трябва да спре да се изявява по медиите. Нашите отношения с Русия трябва да продължат. Ние имаме история. Митрофанова се опитва да си играе със страховете на хората. Този тон не е продуктивен”, каза още Петков.

Официално: Митрофанова предлага закриване на руското посолство у нас

 

„Асен Василев има безупречна репутация, невероятна честност и аз ще съм горд да продължим работата си заедно", каза Петков.

По отношение на новата газова връзка премиерът в оставка подчерта, че кабинетът му е изпълнил обещанието си да има газ в тръбите до 1 юли. 

 

„Видях 42 бара напълнени тръби. Вече официално имаме алтернативно трасе. Това е истинската диверсификация. А азерският газ е в пъти по-евтин от този на „Газпром”, отбеляза Петков.

Съставът на бъдещия кабинет, който от „Продължаваме Промяната“ (ПП) ще предложат, ще се обсъжда следващата седмица, сподели още министър-председателят в оставка Кирил Петков пред журналисти при инспекцията на междусистемната газова връзка Гърция - България в района на Стара Загора.

Водещи новини

Още новини