Посланикът на Москва в ЕС определи българското решение за руските дипломати в София като странно

  • 01 юли 2022 19:36

  • 4131
  • 0
Посланикът на Москва в ЕС определи българското решение за руските дипломати в София като странно
© Getty (архив)

Постоянният представител на Русия към Европейския съюз Владимир Чижов определи като странно решението на София за изгонване на руски дипломати и заяви, че не бива да се бърза с изводите по въпроса за скъсване на дипломатическите отношения с България.

"Това повече от странно решение, което не се вписва в никаква разумна рамка, беше взето от вече де факто министър-председателя в оставка Кирил Петков, а доколкото чувам, в София се водят разгорещени дискусии за неговата законност и най-вече за това какво да се прави в тази ситуация по-нататък. Затова в случая не бих бързал да правя окончателни заключения", каза Чижов в отговор на въпрос по телевизия "Русия-24", предаде БТА.

Според посланика на Москва в ЕС България отдавна не води самостоятелна политика, а решението на България да изгони 70 руски дипломати е взето под влияние на външни сили.

Руският заместник-външен министър Александър Грушко заяви днес пред журналисти, че ситуацията около изгонването на 70 руски дипломати от България е много сериозна.

"Отговорността за всички последици, които може да бъдат радикални, носи българската страна", посочи той.

ЕС също излезе с позиция относно дипломатическия скандал у нас

Последвайте канала на

4131 0

Свързани новини

Водещи новини