Министър Божанов: Далечна хипотеза е коалиция между "Демократична България" и "Продължаваме промяната"

Нова телевизия
share

От "Продължаваме промяната" ще предложат кабинет дали ще се получи е въпрос на дебати и дискусии. От "Демократична България" сме готови да се включим в евентуален нов кабинет. Това заяви министърът на електронното управление Божидар Божанов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

По думите му "Газпром" е бил механизма на зависмост на България към руски газ. И добави, че от "Демократична България" по-скоро са против подновяването на договора. 

Божанов коментира и евентуалното получаване на "Демократична България" на третия мандат от президента. 

Тертият мандат е далчна хипотеза. Ако президентът го даде на нас ще изпълним Конституцията. Още по-далечна хипотеза е коалиция за избори между "Демократична България" и "Продължаваме промяната", но съществува и тази опция. Нови избори не са нещо, което ни плаши, но не са в интерес на България. Ще опитаме да направим възможното в този парламент, каза още министърът в оставка. 

Отнсоно машинното гласуване Божанов заяви, че от "Демократична България" са за 100% машинно гласуване. 

Това показа, че намалява манипуациите, грешките, купения вот. Ще застъпим темата, ако стане такъв дебат, че трябва да има само машинно гласуване. Имаше спад на активността при изборите но те беше поради това че са три избора един след друг. Хартиените бюлети позвлява по-лесно да се правят схемите за купуване на гласове. Манипулациите са една от причините. Има и страха, че това отказва някои изборители, но това трябва да бъде подкрепено с анализи, отбеляза Божанов.  

От "Има такъв народ" са изразили готовност за разговори, техни депутати напускат през ден. Дори на ниво индивидуални депутати ще разчитаме на тяхната съвест. Няма да разчитаме ГЕРБ. Придържаме се на предизборните си общания и няма да дискутираме с ГЕРБ, допълни Божанов. 

 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини