Премиерът пред журналисти: Няма да предадем България на коалиция на "Възраждане", ГЕРБ, ДПС и ИТН

Нова телевизия
share

Президентът доста се е объркал по темата за купуването на депутати. Ако той се осъзнае ще види, че преди една година, когато задкулисието през прокуратурата влезе в президентската институция, хората го подкрепиха, Вчера същите тези хора подкрепиха нашето желание да изчистим задкулисието от нашата коалиция. Той ако иска да върне това, което същите тези хора му дадоха, той трябва да застане до тях и да подкрепи тази борба. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

По думите му борабата не е спряла, тя е същата, това е трети етап, в който се премахва задкулистните връзки на един от коалиционни партньори. 

Петков изрази надежда, че няма промяна в отношението на президента Радев към главния прокурор Иван Гешев. 

Приветствам Кирил Симеонов. Надявам се, че смелостта на още шест човека ще дойде през следващите дни. Ако не дойде ще влезем в преговори с всички, които искат да подкрепят незавсиимо управление. Няма да говоорим с Бойко Борисов, ДПС, Костадин Костадинов, Слави рифонов и Тошко Йорданов. Всички, които решат, че искат да са част от тази промяна, ако имаме независими депутати нямам против да съм част от отбора. Ако идеята е да предадем България на коалиция на "Възраждане", ГЕРБ, ДПС и ИТН ще се боря до последния момент с всички депутати. Обещах на България че ще дам всичко от себе си тази страна да бъде нормална държава, отбеляза Петков. 

Кирил Петков: Президентът трябва да се върне при народа, битката със задкулисието не е завършила

Премиерът коментира и предстоящите следващата седмица протести. 

Това, което вчера видях ми напълни душата. Очаквам голяма подкрепа и в понеделник, вторник, сряда. Много хора в България се възмутиха от тази комбинация ГЕРБ, ДПС и ръководството на ИТН, каза още той. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини