ГЕРБ: На мястото на премиера Петков бихме поискали вот на доверие

Novini.bg
share

Тъжно и трагично е, че правителството се разпада не поради дълбоки идеологически противоречия, за които говорихме още от неговото създаване, че са несъвместими. Тези субекти в коалицията, някои от тях партии, други сдружения. А поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност. Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност към корупцията, след 6 месеца, за някои и година в управлението, вече достигнаха до ниво нулева толерантност по между си. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в Народното събрание. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 687

От вчера сме свидетели на грубо погазване на елементарни етични норми между политици. Това никак не е полезно за общесвтото ни. Мнозина говореха за промяна, за различно политическо поведение. Демонстрациите през последните седмица-две се правят и между частите на коалицията са език на омразата и взаимни обвинения. Това в никакъв случай не ни радва. Тревожи ни, защото сме загрижени за държавата. След серия от кризи предстои и политическа. Предстои да се вземат решения. Изцяло от правителството зависи какъв ще е ходът на този процес, уточни Атанасова. 

Политически анализатор: ИТН са прокси на Доган и Пеевски, заченати са с руски пари

На мястото на Петков бих поискал вот на доверие и чак тогава да говоря за кабинет на малцинството. Очевидно ние нямаме доверие на правителсвтото. Няма да покрепим бюджета. Работата на Народното събрание е блокирана. Това правителство с този мандат и състав не може да продължи да работи. Носили сме отговорност за управлението, когато сме били управляващи, не ни карайте да носим отговорност и когато не сме, коментира депутатът Тома Биков. 

Биков не даде конкретен отговор на въпроса дали ПП ГЕРБ ще внесе вот на доверие към правителството. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 687

Водещи новини

Още новини