Ива Митева: Само Каримански отговаря на условията за гуверньор на БНБ

Кадър NOVA
share

В коалиционното споразумение е записано, че коалиционните партньори ще обединят усилия за единна кадрова политика. Управител на БНБ е пример за това. Аз не съм чула нито едно възражение по кандидатурата на Каримански. Подкрепа беше обещавана от ДБ и БСП, никой от тях не беше против. Призовавахме да се обсъди тази кандидатура, но темата все беше отмествана. Това заяви Ива Митева от ИТН в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

“Когато се издига кандидат за гуверньор на БНБ, той трябва да отговаря на условията. Само г-н Каримански отговаря на условието за 5 години стаж на ръководен пост”, обясни тя.

Ива Митева сподели, че не е била неприятно изненадана от постове във фейсбук, свързани с кандидатурата за шеф на БНБ.

“Да се слага плоскостта, че единият кандидат е работил в български банки, а други в международни, е подвеждаща”, допълни тя.

Каримански: Имам знанията и опита, за да ръководя БНБ

“Стоим твърдо зад кандидатурата на Каримански и няма да я оттеглим в нито един момент”, категорична беше Митева.

По думите ѝ предстоят трудности при избора на членове на ВСС: “Всички партии трябва да седнем и да разговаряме по между си, за да постигнем общи кандидатури”.

Тя призна, че би се въздържала при гласуване в парламента за изпращане на помощ на Украйна. По думите ѝ самият Христо Иванов е настоявал да става въпрос за хуманитарна помощ за Украйна.

Водещи новини

Още новини