Любомир Каримански: Висотата на поста управител на БНБ трябва да бъде издигната над партийността

  • 01 април 2022 21:43

  • 1396
  • 6
Любомир Каримански: Висотата на поста управител на БНБ трябва да бъде издигната над партийността
© БНБ
Слушай новината Слушай новината

Не съм влязъл в политиката и в обществения живот да взема нещо, а напротив, да дам, с опита, който съм натрупал в икономиката и във финансовия спектър. Ни най-малко не съм си мислел да взема нещо от политиката, да се възползвам от това, каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Любомир Каримански, който е и кандидатът на партията за управител на Българската народна банка.

Когато говорим за БНБ, първото нещо, което си представям, е трикольорът. Висотата на този пост трябва да бъде издигната над партийността. Тази институция е една от най-старите банки в Европа и една от най-старите институции в България. Това задължава всеки народен представител да подходи достатъчно отговорно към този пост, заяви Каримански.

Той уточни, че все още текат разговори с отделните парламентарни групи по темата.

Попитан дали въпросът за поста управител на БНБ може да разцепи коалицията, Каримански посочи: "Би било много жалко за коалицията, ако тя е създадена само за този пост. Не смятам, че това ще бъде проблем за коалицията. Тя има много по-важни проблеми, като инфлацията и войната в Украйна, и трябва да се фокусира върху тях".

Гюров и Каримански представиха визиите си за БНБ в бюджетната комисия

Финансистът коментира и проблема с покачването на цените.

Когато говорим за бюджет по време на наслагващи се кризи, е много важно да разчетем посланията. Шокът от инфлацията трябва да ни насочи към мерките, които трябва да вземаме. Мерките трябва да са насочени повече върху производствевния сектор, трябва да бъдат насочени повече пари към капиталовата част на бизнеса, за да може той да осигури повече производство и заетост и да се намали натискът на цените.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1396 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
гюров гледа гаднярски и

2022.04.02 | 00:44

6
не е конфидент, поредното чуждоземно чекиджийче
ГЮБРЕТА БЪЛГАРСКИ

2022.04.02 | 00:08

5
В ЦЕЛИЯ СВЯТ ФИРМИТЕ ПЛАЩАТ ПОНЕ 20% ДАНЪЦИ, КВИ СА СЕГА ТИЯ Г Р У Х Т А Л А Ц И ОТ АГРОПОЛИХИМ?! С 2 ЧИФТА ЛИ СА, ЩО ЛИ? :)
ГЮБРЕТА БЪЛГАРСКИ

2022.04.02 | 00:00

4
ДОКОГА, ЩЕ СЕ ДОТИРА АГРОПОЛИХИМ С ЕВТИНА ГАЗ, ДА ПРОДАВА В ЧУЖБИНА И ДА ПЛАЩА 10% ДАНЪЦИ ТУКА, У К Е Н Е Ф А ?
РАКОВОБОЛНИЯ ПУТИН Е

2022.04.01 | 23:19

3
РЕШИЛ ДА УНИЩОЖИ СВЕТА ПРЕДИ ДА УМРЕ, НО ВСЪЩНОСТ ЩЕ УНИЩОЖИ САМО РУСИЯ.

2022.04.01 | 22:22

2
Гн балабанов неможе да приемем каримански защото клоните към дпс а това означава че бнб ще бъде на шиши и доган.Нестава.

2022.04.01 | 22:11

1
Гн Каримански ако те сложим е.ана ние мамата на всички Българи.Несе надявай няма да стане.

Добави коментар

Водещи новини