Хампарцумян относно кандидатите за управител на БНБ: Нямат нито зрялост, нито опит

  • 26 март 2022 09:45

  • 3906
  • 20
© Нова телевизия

Двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за управител на Българската народна банка тепърва трябва да се доказват. В България има хора и в централната банка, и настоящият управител, които вече са доказани. Така в студиото на "Събуди се" по NOVA банкерът Левон Хампарцумян коментира номинираните за гуверньор на БНБ.

,,Няма да е лесно и на когото и да е от двамата. Профилите са им на хора, които тепърва ще се доказват. Парламентът си ги е излъчил, той ще си ги избере. Ние стоим отстрани и се надяваме, че няма да сбъркат много'', добави той.

Депутат от ПП: Управителят на БНБ трявба да бъде човек, който не е работил с търговски банки в България

По думите на Хампарцумян и на двамата кандидати не им достига зрялост и опит. 

В крайна сметка човек две или три години, след като завърши, се хвали какво е завършил. След това професионалната му кариера започва да говори за това какъв е той като предприемач, мениджър и служител, подчерта банкерът.

Георги Кадиев: Двете кандидатури за шеф на БНБ крият риск от падане на правителството

,,Тези хора са завършили, имат една нормална кариера. Опитвали са едно или друго, което не е нещо „уау”. И са получили политическото доверие на колегите си в парламента да се състезават за управител на БНБ. Шортлистът не е някакъв впечатляващ. Например, ЕЦБ, като го видят - няма да ахнат'', добави Хампарцумян.

Той отбеляза, че България я очакват важни предизвикателства.

Влизането в Еврозоната, справянето с последствията от кризите, които ни затрупват. Евентуално консолидационни процеси в банковия сектор, стабилността му, изреди банкерът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3906 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Христов

2022.03.28 | 14:59

18
Прав е Хампарцумян! И двамата нямат никакъв опит! Изключително слаби кандидатури. Да не говорим, че зад Гюров наднича образа на компрометиран олигарх като Иво Прокопиев!
смех

2022.03.30 | 21:26

20
Видяхме ги покрай КТБ колко са опитни.
123

2022.03.30 | 21:18

19
И като влезем в еврозоната и станем втора Гърция публично ще ви разцепим гъзовете на всички банкери.
Кръстина Стоянова

2022.03.27 | 04:52

14
На тези комунисти много разбират от банки!!! Фалирват я и парите ги ограбват и ги слагат в техните сметки!!! Г-н Харпалцумян! Те за това искът смяна. Така направиха при Жан Виденов и Генчев.Окрадоха големи и малки банки и живяха богато от парите на народа,които бяха за жилища и издръжка на семействата. В тая кражба беше Нинова, Елена Йончева където се скри в ЕП ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМА ДЕЛО ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ. ТАМ ТОГАВА ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИ УЧАСТВАХА В РАЗГРАБВАНЕТО НА БАНКИТЕ ГОЛЕМИ И МАЛКИ БЯХА!!!!!!!!!!!

2022.03.27 | 13:23

17
Целите на предложението не могат да бъдат постигнати от действащи самостоятелно държави членки, тъй като проблемите са от трансграничен характер и не са ограничени до отделни държави членки или до част от държавите членки. Самият цифров сектор, и по-специално основните платформени услуги, предоставяни или предлагани от пазачи на информационния вход, имат трансграничен характер

2022.03.27 | 13:00

15
Тези основни платформени услуги включват: i) посреднически онлайн услуги (включително например пазари, магазини за приложения и посреднически онлайн услуги в други сектори като мобилност, транспорт или енергетика), ii) онлайн търсачки, iii) социални мрежи, iv) услуги на платформи за споделяне на видеоклипове, v) междуличностни съобщителни електронни услуги без номер, vi) операционни системи, vii) услуги „в облак“ и viii) рекламни услуги, включително рекламни мрежи, рекламни борси и всички други междуличностни рекламни услуги, където тези рекламни услуги са свързани с една или с повече от другите посочени по-горе основни платформени услуги.

2022.03.27 | 13:01

16
там е работа , а не в броене на пачките

2022.03.26 | 16:53

13
В никоя държава на запад няма назначат за управител на централна банка човек без опит и познание.А единствено,а може и не,първо на ниска длъжност и след година - две,ако бъдат одобрени евентуално на по висок ранг.А тези хвърчащи кандидати без никакъв профил показва ,че това марионетно правителство спуска хора на своите кукловоди,което е опасно,не е в обществен интерес, не ги интересува бъдещето на страната,а нечии интереси.Имаме специалисти по венецуелски софтуер,и може да осъмнем голи пушки.

2022.03.26 | 16:27

12
Меко се изразява!Не може управление на БНБ да се възлага на дилетанти,които дори не са влизали през вратата.БНБ е институция,не квартален магазин.Хора които дори не са били експерти,не познават спецификата и отговорността,ей така хванати от улицата,партийни другари поръчки ли ще изпълняват?Имаме горчивия опит от Луканов които взимаше кредити от БНБ без обезпечение за нови банки които бяха окрадени ,парите изнесени и фалираха.Също фалшивите одити на Цветан Василев,благодарение на които плячкоса банката си за лични нужди.Управление на парите на държавата е отговорна работа ,висока топка,а видно от дейността на това правителство,безхаберието му ,е опасно с оглед поръчкови схеми и дано не стигнем до фалит,както през 90 - те в полза на бандитите,ако не изберат квалитетен човек.

2022.03.26 | 12:50

11
Ти трябва да бъдеш заклан като диво прасе !
Хм...

2022.03.26 | 11:20

10
Всякаква компютърна система и софтер се хаква и манипулира по най-банален начин. Пример за това е ,че всяка една въведена информация подлежи на промяна по всяко време без санкции , за разлика от написания на хартия лист където всяка поправка е видима.
Хм...

2022.03.26 | 10:44

4
Прав е Хампарцумян . Предстои да ги видим какво могат. В най-лошия случай нито ще влезем в еврозоната,нито ще удържат валутния борд , а това е и целта на спонсорите им. Гответе се за нова хиперинфлация пред която предната(1996-1997) ще ви изглежда като цвете

2022.03.26 | 11:08

9
при текуща компютеризация на платежните процеси почти е без значение с какви емисии подробно те се занимават . Резултатите се отчитат в реалното време , въпрос е следователно с какви отчетни параметри те работят , а не дали са стари кучета по счетоводни стандарти . Друг е въпрос докъде имаме надеждна компютеризация ... логинг не е най-силната практика , както известно .
з

2022.03.26 | 11:06

8
dve podlogi

Добави коментар

Водещи новини