Депутат от ПП: Управителят на БНБ трявба да бъде човек, който не е работил с търговски банки в България

  • 25 март 2022 07:40

  • 1058
  • 4
Депутат от ПП: Управителят на БНБ трявба да бъде човек, който не е работил с търговски банки в България
© БНТ

На първо място в коалиционно споразуемние не пише нищо за управител на БНБ и това значи, че всяка партия може да излезе със свое предложение и да застене зад него. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Александър Ракшиев в предаването "Денят започва" по БНТ.

Конкурентното начало по демократичния процес изисква повече от една кандидатура. И двамата кандидати имат визитки, които ги правят походящи кандидати. Народното събрание ще избере кой е подходящия кандидат, каза още той.

По думите му няма да е притеснително ако опозицията подкрепи кандидатът за управител на БНБ на "Продължаваме промяната". 

Андрей Гюров е подкрепен и от "Демократична България" и БСП. Скоро ще видим какво ще стане в зала. Последствията от избора ще бъдат, че ще имаме добър гуверньор в БНБ. Ние мислим, че трявба да бъде човек, който не е работил с търговски банки в България. Именно затова се спряхме на г-н Гюров. Познавам г-н Каримански бегло. Той беше доста въвлечен в работата на бюджетната комисия. В крайна сметка имаме двама достойни кандидати. Надявам се, че експертизата ще излезе на преден план в избора на управител на БНБ, отбеляза Ракшиев.

Предложението на ПП за шеф на БНБ е Андрей Гюров

Той уточни, че не е запознат с процеса по применето на България в Еврозоната и не може да кажа дали войната в Украйна ще попречи. 

Депутатът коментира и първите сто дни от управлението на кабинета на Кирил Петков.

Кабинетът "Петков" стъпи в сила в особени времена. Застъпиха се няколко кризи. Въпреки сложната обстановка предложихме прогрес по общенията, които сме дали.Важно е да се отбележи, че кризите отнеха малко от управленския ни потенциал. Вече започва да се прояснява и темпът на работа ще се засили. Това, с което разочаровахме хората е бавната скорост, с която нещата се случват, добави още Ракшиев. 

Според депутатът правителството е успяло да се справи с всички кризи, които има в страната. 

Ние оказваме подкрепа на Украйна, само хуманитарна към момента. Ние сме в такава ситауция, че след управлението на ГЕРБ работим с дефицити в армията, каза още той.

Според него въпреки различните мнения на министрите от правителството се стига до единно решение от страна на управляващите. 

Мен като гражданин ме притеснява факта, че бюджетът на България е бил ощетятван. За мен като гражданин е важно да се понесе отговорност и прокуратурата да си свърши работата. За мен прокуратурата се държи като адвокат на Бойко Борисов, посочи Александър Ракшиев.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1058 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.03.25 | 07:58

1
Въртят сучат от Подмяната да е
аз

2022.03.25 | 10:41

4
Трябва да не е зависим от партиите в България! Както последните двама управители! Това автоматично изключва всички политици! Но не съм оптимист! Май ще натресат политик, който няма да възпрепятства безотговорните харчове на правителството!

2022.03.25 | 09:37

3
Трябва да е работил с канадски търговски банки нали смръдльо?

2022.03.25 | 09:36

2
ГЛУПОСТИ, Я ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ

Добави коментар

Водещи новини