Табутов: Коалицията има кандидат за шеф на БНБ, БСП и ДБ ще подкрепят Гюров

  • 24 март 2022 08:33

  • 795
  • 3
Табутов: Коалицията има кандидат за шеф на БНБ, БСП и ДБ ще подкрепят Гюров
© Кадър NOVA

Издигаме своя кандидатура, защото считаме, че Андрей Гюров е най-подходящият за този пост. Той е доказан лидер и лице на “Продължаваме промяната”. Това заяви Владимир Табутов, заместник-председател на ПГ на ПП, в студиото на Нова телевизия.

Той каза, че няма значение, че кандидатурата на Каримански е заявена първа: Това е ситуация, в която тестваме своето партньорство. Коалицията вече има издигнат кандидат с изключение на ИТН. Нашето разбиране е, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДБ подкрепят Андрей Гюров”.

По думите му постът на гуверньор на БНБ е изключително и важен и затова от ПП активно са търсили кандидат: “Андрей в ролята си на председател на парламентарната група е показал много лидерски качества с добре изразена емоционална интелигентност. Този професионализъм ще изпъкне в тази роля”.

Балабанов: Няма договорка с опозицията, издигаме Каримански заради професионалните му качества

“Лидерите решават какво ще се случи в коалицията. Ние в НС трябва да се фокусираме в оперативната дейност. Възможност за разпад на коалицията съществува както навсякъде в ЕС”, коментира Табутов.

Според него акцията срещу Василев е “ответен удар от страна на Гешев”.

Като допусната грешка посочи: “това, че ние не работим оперативно по коалиционното споразумение по краткосрочните цели, които сме поставили там”.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
795 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Подмяната вън

2022.03.24 | 10:04

3
Каримански има знанията за този пост, а не като смешника на подмяната
Роки

2022.03.24 | 09:50

2
Само Каримански !

2022.03.24 | 09:29

1
Всъщност Гюров е преподавател и аналитик. Никога не е бил практик! Опитът му всъщност е в разработена от него система за оценка на кредитния риск! Не дава и данни къде точно е бил на ръководни постове в банковото дело!

Добави коментар

Водещи новини