Митов: Правителството има нашата подкрепа, не е проблем да има части на НАТО в България

Кадър БТВ
share

Ако се наложи техника и персонал да бъдат разположени в България и правителството има смелост да направи такова нещо, ние ще ги подкрепим. Това каза депутът от ГЕРБ – СДС Даниел Митов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13396

Трябва да е ясно, че в моменти на криза сме способни да поемаме отговорност. Не трябва да говорим за НАТО като нещо трето. България е член на НАТО, българската армия е натовска армия. В момента е добре да се демонстрира отбранителна мощ, която да е сдържаща на Руската федерация.

НА ЖИВО: Кирил Петков: България няма повече да е консуматор на сигурност, а партньор на НАТО

Всичко, което трябва да се реши по отношение на българската сигурност, може да бъде решено в рамките на НАТО. Ако се налага разположението на съюзнически контингенти, няма никакъв проблем. Това не прави България цел. Правителството има нашата подкрепа, ако се наложи разположението на съюзнически контингенти в България, каза Митов. 

Според Митов Русия търси начин да намери слаби звена в НАТО. "Единството на Алианса се демонстрира и през заедност и съюзнически действия, когато е необходимо", допълни Митов

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13396

Водещи новини

Още новини