"Дотук с уравновесения "натовски" генерал": ГЕРБ видя изнервеност в поведението на Радев

Bulphoto, архив
share

Заваляха първите коментари за издигането на проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент. Вече е потвърдено, че той ще бъде представен от Инициативен комитет. Очаква се да бъде подкрепен от ГЕРБ-СДС, което даде повод за ново политическо напрежение. 

Днес Румен Радев отново коментира защо Бойко Борисов не е номинацията на партията си. Според него лидерът на ГЕРБ се "крие зад тогата на ректора". 

Въпреки че самият Борисов от дни не е правил изказване по повод думите на Радев, в опозиционния лагер реакции не липсват. 

"Дотук с уравновесения “НАТО-вски” генерал. Човекът, подбран от Решетников за президент, който никога не зае позиция срещу Русия. Днес този човек започва да си изпуска нервите, защото най-после има реален конкурент - проф. Анастас Герджиков. България има нужда от президент, който не заповядва, не размахва юмруци и не мрази", коментира Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ-ЕНП. 

"Преди няколко дни, в интервю за в."Труд" казах, че нашата цел е да издигнем истинска алтернатива на Румен Радев – човек, който не иска да е силен, а да е разумен, който не иска да му козируват, а да го уважават, който не дава команди, а задава посоки на движение. Днес ще кажа, че проф. Герджиков е точно това. Успех професоре!", обяви във фейсбук бившият депутат от ГЕРБ-СДС Тома Биков. 

Пълна подкрепа за проф. Герджиков заяви и друг евродепутат от ГЕРБ-СДС/ЕНП Александър Йорданов. 

"Ще си върнем демокрацията и нормалността", заяви той в свой пост във фейсбук.

Днес пред медиите самият Герджиков заяви, че има желание да бъде обединяваща фигура за всички българи.

"Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на Република България. Смятам, че мога да бъде полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията", каза той.

Видео от неговото изказване - вижте тук:

Водещи новини

Още новини