ДБ и ИБГНИ видяха "червена лампичка" и предупредиха: Никакви заигравки с ГЕРБ и ДПС!

Bulphoto
share

Демократична България (ДБ) и Изправи се БГ! Ние идваме! (ИБГНИ) проведоха поредна среща за съставянето на новото правителство.  Двете формации са на едно мнение, че трябва да бъде съставен кабинет с мандата на първата политическа сила – Има такъв народ (ИТН), предаде репортер на Novini.bg

„Имена на мен официално не са ми известни“, каза Христо Иванов.

ДБ и ИБГНИ настояват да се внимава с поведението на ГЕРБ-СДС и ДПС към бъдещото управление.

Христо Иванов подчерта, че не става въпрос за водене на война, но практиките на управлението на ГЕРБ е неприемливо и компромис не може да се направи. Той каза, че не е мераклия за поста главен прокурор и посочи, че твърденията на Бойко Борисов в тази посока са неверни.

Христо Иванов: Време е за ангажиращи разговори, а не да си говорим за Луната

„Препотвърдихме, че имаме съвпадения по отношения на съдебната реформа, антикорупцията, прокуратурата и даже преизчисляването на пенсиите. Потвърждавам, че ИБГНИ не желае министерски кресла“, каза Мая Манолова.

Тя обяви, че ИБГНИ също одобрява служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков. По думите на Манолова има високи стандарти, които са демонстрирали Бойко Рашков, Асен Пеканов и Янаки Стоилов. Именно тези фигури се харесват и на ДБ.

„Не случайно служебното правителство се ползва с високо доверие“, отбеляза още лидерът на ИБГНИ.

Манолова каза, че са видели "червената лампичка" за дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Тя обаче отказа да отговори на въпроси на журналистите за конкретен момент, когато това е било съзрято.

Христо Иванов обаче заяви, че тази лампичка е светнала още с поканата на ИТН към ДПС за разговори. 

"Нали разбирате, че в плаващи мнозинства ДПС плува най-добре", подчерта той. 

Още за това как върви процесът по формиране на бъдещ кабинет, ако въобще това се случи - вижте и в това видео:

Водещи новини

Още новини