Атанас Атанасов: След изборите трябва да се направи правителство, хората искат промяна

БНТ
share

Докога трябва някой отвън да ни казва какви са нашите проблеми и че трябва да се вземат мерки те да бъдат решени? Това отекна толкова силно, защото дойде от високо място като САЩ, каза в предаването "Панорама" съпредседателят на Демократична България (ДБ) Атанас Атанасов по повод наложените от САЩ санкции на българи, сред които бизнесменът Васил Божков и бившият депутат от ДПС Делян Пеевски.

Днес прочетох един доклад за "Автомагистрали" – хванах се за главата. Откакто ГЕРБ падна от власт, ние в ДБ сме се превърнали в бюро "Жалби" за всякакви корупционни схеми, ужасни неща. На 11 юли ще минат изборите, ние ще сме в следващия парламент и тази информация ще бъде проверена, заяви Атанасов.

Попитан ще предостави ли доказателства, че управлението на ГЕРБ е подслушвало опозиционни политици, Атанас Атанасов посочи: "Аз съм гражданин, не мога да разследвам каквото и да е било. За това има институции".

Подаденият от мен сигнал, че има незаконно подслушване, обаче беше потвърден от вицепремиера и вътрешен министър и от министър-председателя. Има много сериозна вътрешна съпротива в службите. Проблемът е законов - в Закона за специалните разузнавателни средства има вратичка и тя трябва да бъде затворена в следващия парламент, подчерта съпредседателят на ДБ.

Имам доверие на г-н Рашков, независимо от някои негови по-енергични изказвания. Виждам, че той има желание да разкрие тези подслушвания. Бойко Рашков би станал един добър главен прокурор, отбеляза Атанасов.

Арман Бабикян и адвокат Хаджигенов показаха доказателства за подслушване на политици, дават ги на МВР

По думите му българското общество подкрепя радикална съдебна реформа.

Попитан дали на тази основа може да бъде съставено правителство с участието на ДБ, Атанас Атанасов заяви: "Не е задължително всички наши цели и желания да съвпадат с останалите, но съм убеден, че след 11 юли трябва да бъде направено всичко възможно да бъде съставено правителство. Хората искат промяна. Тази промяна трябва да бъде направена от легитимна власт".

Водещи новини

Още новини