Демократична България тръгва към изборите с манифест за свободата

  • 10 юни 2021 11:38

  • 514
  • 16
Демократична България тръгва към изборите с манифест за свободата
© Булфото, архив

Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ ще открие на 11 юни кампанията си за парламентарните избори с концерт на открито в София. Началото е 19:30 часа, мястото - Голямата поляна в Южния парк. На сцената ще излязат супергрупата “Фондацията“, Д2, Ревю, Тома, София, Ирина Флорин и др. Събитието ще бъде открито от лидерите на “Демократична България”.

В тази предизборна кампания обединението се явява с посланието “Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от означава свобода, законност и модернизация”.

“Времето за истинска промяна настъпи! Българските граждани ясно показаха, че искат страната си обратно. На 11 юли свободните хора ще могат да премахнат бариерите пред развитието на България, като гласуват за парламент и управление, които носят свобода, законност и модернизация", се казва в Манифест за рестарт на правовия ред и радикална модернизация, с който “Демократична България” се обръща към гражданите.

“Свободата, законността и модернизацията ще отприщят потенциала на нашата родина. Това е разбирането ни за дълг и патриотизъм. Нашата България е Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от!”, изтъкват още от партията.

Ето и пълния текст на манифеста:

Времето за истинска промяна настъпи! Българските граждани ясно показаха, че искат страната си обратно. 

На 11 юли свободните хора ще могат да премахнат бариерите пред развитието на България, като гласуват за парламент и управление, които носят свобода, законност и модернизация. 

От “Демократична България” търсим доверието на избирателите, за да създадем алтернатива на корупционния модел, задушаващ напредъка на страната. 

България може да отприщи своя потенциал само ако има ново управление, отстояващо принципите за: 

върховенство на закона;

свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори, охраняващи правилата; 

почтеното служене на обществения интерес;

свободни медии;

честни избори. 

Вярваме, че ние, свободните граждани, можем заедно да изградим България, която се движи с много по-висока скорост в развитието си. 

Можем да го направим като спрем кражбата на бъдеще. Това означава да ликвидираме корупционните мрежи на Борисов, засмукващи огромен публичен ресурс. Да разградим Сарайския модел и да прекъснем механизмите за задкулисното му влияние в икономиката, правосъдието, сектора на сигурността и медиите. 

Ние имаме ясна визия как да установим върховенство на правото. Знаем как да постигнем качествено подобряване на благосъстоянието на българските граждани и икономическо обновление. Нашият план е да: 

Рестартираме правовия демократичен ред, чрез промени в Конституцията и законите, които да освободят институциите от мафиотския захват и да поставят прокуратурата под демократичен контрол; 

"Алфа Рисърч": ГЕРБ водят, но с малка разлика от партията на Слави Трифонов

Модернизираме радикално страната и стимулираме икономически растеж, основан на иновациите и знанието, инвестициите в научни изследвания, дигиталната трансформация в икономиката и публичните институции, напредничави регулации, по-качествени и повече работни места, които следват от това;

Реализираме истински технологичен и енергиен преход и зелено възстановяване от ковид кризата, чрез инвестиране на ресурсите на ЕС и националния бюджет в проекти с висока добавена стойност, в стимулиране на нови бизнес модели и повишаване на конкурентоспособността на икономиката ни;

Развиваме човешкия капитал чрез ударни инвестиции в ново образование и умения за бъдещето, в отговор на скоростта на промяната в съвременния свят, в здравето на нацията, в култура и в социална защита, в привличане и задържане на талантите и отключването на потенциала на Голямата България заедно с българските граждани зад граница. 

Така България ще заеме своето достойно място сред успешните и развити държави, където свободата и предприемаческият дух създават благосъстояние и растеж. 

Свободата, законността и модернизацията ще отприщят потенциала на нашата Родина. Това е разбирането ни за дълг и патриотизъм. 

Нашата България е Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от!   

Последвайте канала на

Novini.bg
514 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
ЛЪЖЕДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ

2021.06.12 | 14:36

16
Христо Иванов, Атанас Атанасов и сие
Jonioglna

2021.06.11 | 10:11

15
М­­­л­­­а­д­а­­ ­­­м­о­к­­р­а­­ ­­­у­ч­е­­­н­­и­­­ч­­­к­­а­ ­­­ч­­у­к­а­ ­ ­­­W­­ ­­W­ ­­W­ ­­­.­­­ ­B­­ ­­­G­­ ­­1­ ­7­­ ­­.­­­ ­C­­ ­­­L­ ­­U­ ­­B
Kristenzjmoa

2021.06.11 | 07:21

14
М­­л­а­­д­а­­ ­­м­­­о­­­к­­­р­а­ ­­­у­­ч­­е­­­н­­­и­­­ч­­к­­­а­ ­­­ч­у­­­к­а­­­ ­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­­W­­ ­­.­ ­B­ ­­G­­ ­1­­­ ­­7­ ­.­ ­­C­­­ ­­L­­­ ­­U­ ­­B
Carmenoqqla

2021.06.11 | 03:05

13
М­л­а­­д­­а­ ­м­о­­­к­­р­­а­­ ­­у­­ч­­е­­­н­­­и­­­ч­­к­­а­ ­­ч­­­у­к­­­а­­­ ­­­ ­W­ ­­­W­­ ­­W­­­ ­­.­­­ ­­­B­­­ ­­­G­­ ­1­­­ ­­7­­ ­­.­ ­C­­­ ­­L­­­ ­­­U­ ­­B
Петър

2021.06.10 | 20:55

12
Поредните предизборни пози от Демократична България, както винаги и доста елементарни.
Sandyfknxa

2021.06.10 | 17:19

11
М­л­­­а­д­а­ ­м­­­о­­к­­р­­а­­ ­­у­­­ч­е­­­н­­­и­­­ч­к­­­а­­­ ­­­ч­­­у­­к­­а­ ­­ ­­W­­ ­­W­ ­­­W­­­ ­­.­­ ­­B­­ ­G­­ ­­­1­ ­­­7­­ ­.­­­ ­­­C­­­ ­L­­ ­­U­­ ­­­B
Деян

2021.06.10 | 15:14

10
Поредната проява за внимание. Тия са такива смешници, човек, че направо не е реално. С тоя концерт няма да станат по-симпатични, напротив даже.
Sarayopba

2021.06.10 | 14:28

9
М­­­л­­а­д­а­­­ ­­м­о­к­­­р­­­а­ ­­у­­ч­­­е­­н­­­и­­ч­­­к­­­а­­ ­ч­­у­к­­­а­­­ ­­­ ­­­W­­ ­W­­ ­W­ ­­.­­­ ­­B­ ­­G­­­ ­­­1­­ ­­7­ ­.­ ­C­­ ­­­L­­ ­­U­­­ ­B
Mitaka

2021.06.10 | 14:11

8
Оцъкления и Тоя Пинокио за пореден път ще гризнат дръвцето
Kimvtxfa

2021.06.10 | 12:36

7
М­­­л­­­а­­д­­­а­­­ ­­м­­­о­к­р­а­ ­­­у­­ч­е­н­­­и­ч­к­­­а­­ ­­ч­у­­­к­­а­­ ­ ­­­W­ ­W­­­ ­­W­­ ­­­.­ ­B­­ ­G­­ ­1­­­ ­7­­­ ­­­.­­ ­C­­­ ­­­L­­ ­U­­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини