ГЕРБ с реакция на новите назначения във властта: БСП влиза през парадния вход

ГЕРБ-пресцентър
share

Напрежението между бившите управляващи и служебното правителство остава високо поредна седмица. ГЕРБ отвръща на критиките с извънредни брифинги или коментари на Бойко Борисов по време на срещи с актива на партията. Евродепутатите на ГЕРБ-СДС дори изпратиха писмо до Европейската комисия за некоректните действия на служебните министри.

Поводът за днешното изявление пред медиите пък е смяната на областните управители, предаде репортер на Novini.bg.

От ГЕРБ обявиха, че видимо "БСП влиза не през задния, а през парадния вход на Министерския съвет", без да е печелила избори. Бившите управляващи поименно назоваха онези областни управители, зам.-областни управители, министри и зам.-министри, които имат принадлежност към социалистическата партия. Според Христо Гаджев има възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски. 

Освен на БСП обаче сред новите в изпълнителната власт има хора и на Изправи се! Мутри вън, предупредиха от ГЕРБ.

Стефан Янев предупреди, че не изключва подводни камъни за изборите

Кой - кой е в изпълнителната власт?

Видният социалист Антон Кутев е сегашният говорител на служебния кабинет.

Янаки Стоилов пък оглави правосъдното министерство

Силовият министър Бойко Рашков пък е бил депутат от БСП.

Аграрният министър Христо Бозуков пък е изявен симпатизант на БСП, част от инициативния комитет, издигнал Румен Радев за президент.

Сегашният министър на туризма Стела Балтова пък е била част от тройната коалиция.

Зам.-социалният министър Надя Клисурска е била депутат от БСП.

Другият зам.-министър на социалната политика - Иван Кръстев е работел в правителството на Пламен Орешарски и също е бил кандидат-депутат от БСП.

"Това дори не е изцяло пълен списък. Не искам влизам в детайли за съветниците, за началник кабинетите", обобщи Христо Гаджев.

Областните управители не били надпартийни

„Очаквахме да видим нови хора сред областните управители, които са равно отдалечени от партиите“, настоя на свой ред Георг Георгиев. Той бе категоричен, че това трябва да са хора, които да не обслужват партийни цели. Вместо това обаче отново имало хора на БСП.

Георгиев изброи имената на онези областни управители, които са били общински съветници, депутати или кандидат-депутати от БСП. Сред тях са областните на Благоевград, Перник, Разград, Сливен, Смолян, София област, Хасково и др.  

От ГЕРБ взеха повод от уверението на служебното правителство за честни избори, запитвайки как тези партийни фигури ще гарантират безпристрастно вота.

А във видеото може да видите представянето на новите областни управители:

Водещи новини

Още новини