Янаки Стоилов: Важната тема е, че в бюджета няма средства за мерките срещу COVID-19, а не подслушването

NOVA
share

След като има технически средства, има възможност да се пдослушва незаконно. Точно тази възможност трябва да се провери и да се установи дали е имало незаконни подслушвания. 

Това каза в предаването "Неделята" по NOVA служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов, който коментира горещите политически теми от последните дни.

Янаки Стоилов: Не става дума за реваншизъм, а да имаме ефективно правосъдие

"Министерството на правосъдието няма връзка към тази тема. Аз не съм шеф на съдиите и съдилищата. Бюрото за контрол на СРС-та носи голямата отговорност и трябва да се изясни дали е спазвало върховенството на закона. Очаквам да има продължения на тази тема. Трябва да има яснота, а не политиците да продължават споровете и скандалите. В държавния бюджет няма средства, с които да се продължат мерките - 50 лева към всяка пенсия и 1000 лева за всички медици на първа линия в борбата с коронавируса. Това е важната тема", категоричен бе Стоилов.

Започва проверка в Синдиката на надзирателите в затворите

"Възложил съм няколко проверки. В системата на правосъдието има хронични проблеми. Ние търсим решения на тези проблеми. Аз нямам лични отношения с главния прокурор. Запознах се с него на първото заседание на ВСС, което председателствах. Никога не съм бил привърженик на супер прокурора, който да контролира главния", разкри министърът.

Водещи новини

Още новини