Недоносеното момиченце, спасено от утробата на мъртвата си майка, 5 дни по-късно почина

  • 27 април 2024 06:14

  • 4634
  • 4
Недоносеното момиченце, спасено  от утробата на мъртвата си майка, 5 дни по-късно почина
© Bulphoto/архив

Недоносеното палестинско момиченце, което беше спасено от утробата на майка си, загинала при израелски въздушен удар в Газа, пет дни по-късно е починало, предаде Асошиейтед прес, като се позова на роднина, информира БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2005

Бебето Сабрин Джуда почина в болница в Газа, след като здравословното му състояние се влошило. Чичото на момиченцето Рами Ал Шейх каза, че медицинските екипи не са успели да го спасят.

Домът на Сабрин в град Рафах е бил поразен от израелски изтребители малко преди полунощ в събота. Родителите ѝ и 4-годишната ѝ сестра са убити.

Спасителите са отнесли телата до близка болница, където бебето е родено с цезарово сечение. Майката, Сабрин ал Сакани, е била бременна в 30-ата седмица. Впоследствие момиченцето било поставено в кувьоз в болница в Рафах заедно с още едно бебе. На лента върху него пишело "Бебето на мъченицата Сабрин Ал Сакани".

Ал Шейх каза пред АП, че Сабрин е погребана вчера до баща си.

„Бог ни беше отнел нещо, но ни беше дал нещо в замяна“, тъй като бебето оцеля след смъртта на семейството си, казва той. „Но сега той взе всички тях. Семейството на брат ми е напълно унищожено. Семейството на брат ми е заличено. От него не е останала никаква следа“, казва чичото на детето.

По данни на месните здравни служби около две трети от загиналите в Газа са жени и деца. По време на войната между Израел и "Хамас" са загинали повече от 34 000 палестинци. Здравните служители не правят разлика между бойци и цивилни в тези данни, уточнява АП.

Израел обяви война на „Хамас“ и предприе унищожителна въздушна и сухопътна офанзива в Газа в отговор на нападението на бойците срещу южен Израел на 7 октомври. Бойците убиха около 1200 души в Израел и взеха 250 за заложници.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4634 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Z Z Z Z Z

2024.04.27 | 09:38

1
Смърт на еврейската кочина и еврейските свине!
Z Z Z Z Z

2024.04.27 | 14:04

4
Е.би си майката е свиня еврейска! Всички чифути на сапун!

2024.04.27 | 09:47

2
Бягай да живееш при братята си от Хамас, боклук!!1

2024.04.27 | 13:54

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини