Христо Иванов: Не успяхме да излъчим управление, но промяната започна

Кадър: БНТ
share

Няма да се присъединим към цялостното очерняне на този парламент. България е в дълбока криза на държавността. Този парламент беше на пропукването, на събуждането. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Панорама" по БНТ.

"Не успяхме да излъчим управление, но промяната започна. Процесът няма да е прост и линеен, но това е пропукването. Политическите сили в парламента доказаха, че не се поддават на изкушенията. Борисов бе най-големият сводник в бардака на властта. Протестните партии нямат самостоятелно мнозинство. ДБ имаше много ясна програма, но ние получихме само 27 места в парламента", обясни Иванов.

Тома Биков: Избирателите ще платят много тежка цена за политическата криза, която се задава

Иванов посочи, че ще отправят посланията си към избирателите. "Трябва съвсем отговорно да проведем кампанията си. Показахме, че сме готови да дадем подкрепа. Готови сме да даваме и да търсим диалог. Ако имаме допирни точки с другите политически формации, наистина да променим нещата, което без промяна в съдебната система не става, ще дадем подкрепа".

Когато институциите си затварят очите това е криза, категоричен е Христо Иванов.

Съдебна реформа ще се случи, когато има политически диалог, отговори му Тома Биков. „Демонтирайки ГЕРБ ще демонтирате демокрацията“, предупреди той.

„Ние сме изгубили много години в очакване ГЕРБ да се разклати. Винаги чуваме хилядите начини, по които няма да се случи съдебната реформа, но не и единият, по който ще стане“, отчете той. Иванов вярва, че с пшромените ще спечели правовия ред. "Законът е еднакъв за всички", подчерта политикът.

 

Водещи новини

Още новини