Демократична България: Всичко преди се случваше в джипката или някъде по ловните стопанства

  • 11 май 2021 09:14

  • 887
  • 5
Демократична България: Всичко преди се случваше в джипката или някъде по ловните стопанства
© Bulphoto (архив)

45-ият парламент освободи българите от страха и върна властта в ръцете на суверена. Това мнение изрази в интервю за БНР депутатът от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ Стела Николова.

По думите й до този момент не е имало интерес към работата на Народното събрание, защото там нищо не се е случвало.

„Всичко се случваше в джипката, в Министерския съвет или някъде по ловните стопанства, които се използваха като бункер за белот и за раздаване на бизнеси", заяви тя.

Николова изтъкна, че сега се появяват бизнесмени, които до момента са мълчали, търпели или са били под похлупака на завладените медии.

От „Градус“ категорични: Нямаме търговски отношения с Павел Стоименов

„Този парламент свърши най-важната работа: да изкара на показ това, което се случваше и всички го знаехме, но досега не го бяха артикулирали в публичното пространство хората, които бяха принудени да го търпят. И вкара джипката в гаража, което беше изключително важно“, коментира Николова в предаването „Преди всички“.

"Надявам се, че в следващото НС да има реформаторско мнозинство, което да освободи и прокуратурата“, подчерта тя.

Според Николова „справедливостта у нас е мираж, хората по високите етажи на властта не биват съдени или ако биват съдени, биват оправдавани“.

По думите й най-важната задача на следващото 46 НС, освен да се погрижи за социалните придобивки на хората и да извади страната от икономическата и социална криза, е да възстанови справедливостта за гражданите, чакана вече 30 години.

„Може би гражданите ще си дадат сметка, че една промяна в управлението на страната минава през осигуряването на справедливост и законност", заяви тя.

Стела Николова смята, че в България се конституират институции, които се използват като „бухалки на властта“.

Като „знаково за това как ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще се опитат максимално да крият информация до последно“ Стела Николова определи неуспеха на 45-ото НС да изслуша министри от правителството „Борисов“.

СНИМКА: Булфото

„Очаквам по най-бързия начин служебното правителство да даде яснота какво е състоянието на бюджета, защото максимално се криеше тази информация до последно“, заяви още Николова.

Христо Иванов: Не успяхме да излъчим управление, но промяната започна

Относно краткия престой на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в парламента и очакванията за изборите през юли тя посочи, че групата на ДБ в парламента е показала, че са достатъчно адекватни и диалогични и са се опитали „да чуят хората“.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
887 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.05.18 | 15:24

5
Сега всичко се случва в кабинета на Прокопиев и Маджо!

2021.05.11 | 09:44

1
"Демократична България: Всичко преди се случваше в джипката или някъде по ловните стопанства", а от сега на татък в гей-клубовете
дб,

2021.05.11 | 12:53

4
това, явно, е съкращение от ДеБили.

2021.05.11 | 10:27

3
Пинокио гнусен помияр.
ЕЛЕКТPА

2021.05.11 | 09:52

2
Сега всичко се случва при резидента Кауна Радеф и Доган сарая...

Добави коментар

Водещи новини