Менда Стоянова проговори за промените в ГЕРБ

Булфото, архив
share

Менда Стоянова потвърди, че излиза от ръководството на ГЕРБ. На 11 май партията ще има редоно национално събрание, на което ще бъдат направени промени.

Смятах да си направя отвод, ако някой ме предложи в Изпълнителната комисия, но сега разбирам, че това е мнението и на председателя на партията, с което аз съм абсолютно съгласна. Една от важните причини е спад на изборите, независимо от това, че ГЕРБ е първа политическа сила и е с 8-9% повече гласове от втория, да не говорим за БСП. Факт е, че има отлив на избирателите и трябва да си поемем отговорността. Това е най-важната причина. Освен това, както вече казах, съм убедена, че ръководството на ГЕРБ има нужда от обновление, коментира Стоянова пред „Марица“.

Според нея ГЕРБ трябва да фокусира вниманието си върху отлива на младите избиратели. Стоянова отбелязва ръст при по-възрастните. По думите й партията трябва да се обнови, но премиерът Бойко Борисов не трябва да отстъпва място.

„Ръководството на ГЕРБ трябва да бъде обновено така, както имаше нужда да бъдат обновени и кандидатдепутатските листи на ГЕРБ. Нека да влязат по-млади и по-креативни хора с нова енергия, която биха могли да предадат на цялата партия с идеи за промяна в начина, по който ГЕРБ формулира своите послания и цели. В начина, по който се комуникира в партията и извън нея с различни правителствени и неправителствени субекти”, коментира Стоянова.

Маноил Манев: Нямаме притеснения от ревизия, каквото повикало - такова се обадило

„Като сериозна партия със сериозно ръководство  ние трябва да наблегнем на причините, които се крият в нас самите и в нашата дейност като  партия, местна  власт, като начин на живот на всеки член на ГЕРБ. Ние сме дълго  време в управлението и това включва доста негативи.  ГЕРБ  изпълни изключително успешно  програмата си и поетите ангажименти”, обясни още бившият депутат.

Като успех тя посочи влизането в ERM II за членство в еврозоната, ръста на брутния вътрешен продукт, ръст на доходите, намалението на държавния дълг.

Водещи новини

Още новини