Борисов с маратон от обиколки и срещи, появи се на живо във фейсбук още в 7 ч.

Бойко Борисов, фейсбук
share

Бойко Борисов спретна маратон по обиколки из страната и живи включвания във фейсбук часове преди деня за размисъл. Първата поява на премиера беше още преди 8 ч. сутринта. Той направи изявление относно допълнителни дози ваксини, които ще бъдат отпуснати на България. По-късно заедно с кандидат-депутати от ГЕРБ/СДС посети малки общини и села като Драгиново, Биркова, Белово, Лесичово и други.

„Инвестираме много в малките населени места и променяме облика им. Навсякъде в страната се строят и обновяват пътища, водопроводи, газопроводи, пречиствателни станции, училища, детски градини и всичко, от което българските граждани имат нужда. Ние работим, чуваме какво искат хората, реализираме го и после показваме направеното”, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

За пръв път от своите обиколки Борисов се спря и в столицата. Той се похвали с инвестициите в технологията. Днес премиерът посети „София Тех Парк“, където обяви, че България е една от осемте държави в Европа, в които скоро ще заработи европейски суперкомпютър на световно равнище

„Инвестирането в суперкомпютри е от решаващо значение за подобряване качеството на живот на гражданите на ЕС, за повишаване на конкурентоспособността и за постигане на напредък в научните изследвания и иновациите”, изтъкна Борисов.

(Не)възможните коалиции

Лидерът на ГЕРБ се отби и в Студенски град, където бе обсъдено изграждането на новия корпус на Университета за национално и световно стопанство. Проектът е  финансиран и с европейски средства по Оперативна пpoгpaмa „Peгиoни в pacтeж 2014 - 2020“.

Така въпреки непрестанните критики на опозицията, че не слиза от джипката, Борисов беше активен до „последния съдийски сигнал“. И обясни на опонентите си, че си кара джипката, защото си върши работата. Така въпреки и шегите по негов адрес до края на предизборната кампания Борисов и ГЕРБ не се умориха да изтъкват лайтмотива на своята политика.

По време на една от спирките си премиерът запита местните: „Как сте, какво работите?“, а те не на шега отговориха: „Работа, работа, работа“.

Снимки: Фейсбук

Още от коментарите на Борисов по време на обилколките му може да чуете и в това видео:

Водещи новини

Още новини