Андрей Новаков с подробности за инцидентите пред сградата на БНТ в петък

Булфото (архив)
share

Интересът на ДПС е България да бъде представена пред европейските институции по един достоен начин. Ние не хвърляме кал по България.

Това каза по отношение на резолюцията срещу България евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючук в предаването "Беновска пита" по Канал 3. Ролята на ДПС беше конструктивна. На базата на целия анализ, ние се въздържахме от гласуване, допълни той.

Кючук каза още, че е имало положителни моменти в резолюцията, те са част от фундамента на ДПС. От друга страна има много неща, които не са точни, за разлика от доклада на ЕК, който е наистина точен и изчерпателен. По този доклад трябва да започне диалог. "За резолюцията - не отричам правото на самоопределиние на хората. България има законодателство, което казва какви са отношенията в семейството, но това не отрича самоопределението. Дискусията беше предизвикана от Радан Кънев и Елена Йончева." 

Александър Йорданов: Резолюцията на ЕП не обвинява България само за потъването на "Титаник"

В студиото беше и евродепутатът Андрей Новаков, който беше пресрещнат от протестиращи пред сградата на БНТ в петък след предаването "Панорама". "Влязох през централния вход, през него излязох. Имах напълно ясното съзнание какво ще се случи. Имах намерение да разговорям с хората. С някои от тях разговарях, с други диалогът не беше възможен.", разкри той. 

Андрей Новаков за резолюцията: Шамарът не беше европейски, а български

Той беше защитен от колегата си от ВМРО Ангел Джамбазки. Той беше доста краен в изказа си, като подчерта, че достойните хора не хвърлят храна. Джамбазки беше възмутен от факта, че тълпа гони сам човек заради мнението му и нарече това позор. "Тези, които организират подобно безсрамие, най-много плачат. Когато се съберат стават смели и в тъмното започват да хвърлят предмети по хората. Трепетно очаквам покана в "Панорама", за да покажа друг вид посрещане на посрещачите." 

Ангел Джамбазки: БСП си вкараха политически автогол с тази резолюция

Джамбазки продължи: "Когато сееш вятър, ще пожънеш бури. Още по-позорно е, че тези хора нападнаха по същия начин Даниела Дариткова. Те бъркат в контакта, докато ги удари тока. От един метър целят с яйца по главата, защото някой е на различно мнение." 

Водещи новини

Още новини