Слави Трифонов пак изригна: Ти го плюеш, той си мисли, че вали

Булфото, архив
share

Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд вали. Така Слави Трифонов коментира начина, по който властта възприема случващото се в държавата. Поводът е докладът на Брюксел за върховенството на закона у нас и прочитът му от управляващите.

"Липсват резултати в борбата срещу корупцията по високите етажи на властта. Липсват механизми за контрол над главния прокурор. Има голям проблем със свободата на медиите. Законодателният процес е лобистки и непрозрачен. Това са само част от критиките на Европейската комисия към България, публикувани в Доклада за върховенството на закона в Европейския съюз. Това всъщност са фактите. Но въпреки тези факти, вчера няколко „умни глави“ от ГЕРБ се изтъпаниха и казаха без никакъв свян, че докладът за България бил положителен. Ей за такива „умни глави“ българският народ е измислил фразата: „Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд вали", заяви Трифонов.

Лидерът на "Има такава държава" отново отправи своите послания във фейсбук. Той смята, че се проявява гьонсурат по отношение на корупцията.

Екатерина Захариева: Все очакваме някой отвън да ни оправи

 

"Изведнъж се оказа много важно за ГЕРБ кое на коя страница е – когато запратиха основните права на гражданите на последните страници в Барниръбъловата Конституция проблеми нямаше, нали? А пък като е толкова положителен докладът, ами излезте сред хората да се похвалите с него. Ходи пеша, бе, Дариткова, ходи пеша, похвали се с доклада! Ама да не те прекарва пак полицията през чуждите дворове?", коментира още тв водещият.

Така Трифонов се обърна индиректно към председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която говори на брифинга по повод доклада. Той направи препратка и към изказване на председателя на парламента и член на ИК на ГЕРБ Цвета Караянчева, която сред активисти заяви, че хората протестират, а после се качват на метрото.

Водещи новини

Още новини