Екатерина Захариева: Все очакваме някой отвън да ни оправи

Докладът на Европейската комисия е филм, който и друг път сме го гледали – всеки го чете както му е изгодно и удобно. Докладът е обективен, ясно посочва напредъка на България и оставащите дефицити. Това заяви в предаването "Лице в лице" в ефира на bTV вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на във връзка с доклада на ЕК за върховенството на закона у нас.

,,Общият доклад също е важно да се прочете, защото там е описано това, към което се стреми ЕК, а именно Европа да бъде стандарт за върховенство на правото, на гражданските свободи и на медийната свобода. Но всяка държава има дефицити и трябва да имаме тясно взаимодействие с отделните страни, за да може заедно да преодолеем дефицитите. Тук все си мислим, че някой трябва да дойде отвън да ни оправи'', допълни вицепремиерът.

Борисов в Брюксел: Благодаря на ЕК за изключително обективния доклад

Знаете ли, че в общия доклад е посочено, че 73% от европейските граждани считат, че техните държави не се борят достатъчно ефективно с корупцията? На фона на това у нас са направени много неща през годините за консолидиране на антикорупционните органи, подчерта Захариева и напомни, че за да се стигне до осъдителна присъда, трябва да има съдебен процес и право на защита по делата за корупция.

,,Текстовете за медиите като цяло са критични. Отчетено е, че има орган – СЕМ, но той трябва да бъде по-добре финансиран. Не се забранява по закон политическите партии да притежават медии, а ние от ГЕРБ сме единствените, които нямаме връзка с никакви медии'', посочи тя и добави, че прозрачността относно собствеността на медиите е изключително важна.

Анализатор: В доклада на ЕК не откривам нещо, което досега да не сме знаели

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на обясни още, че по проекта за нова Конституция работят юристи от Министерството на правосъдието, като в същото време се поддържа и постоянна комуникация с Венецианската комисия.

Трябва да сме сигурни, че това е правилният механизъм, който ще доведе до резултат. По-добре да загубим месец-месец и половина, отколкото да изгубим десет месеца в спорове за това кое е правилно и кое не, отговори външният министър на въпрос дали не се губи прекалено много време в чакане на становище от Венецианската комисия.

На въпрос за отношенията ни със Северна Македония първият ни дипломат подчерта, че темата с произхода на Гоце Делчев е един от многото въпроси, които трябва да бъдат решени между София и Скопие, посочвайки още езика и историческото минало.

От Берлин: Водим интензивни разговори с България относно спора със Северна Македония

Няма как да предадем историята си, въпросът е по-скоро да не предадем бъдещето си, отбеляза в заключение вицепремиерът Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Коментари

 1. 2020.10.02 | 17:24
  ОБИЧАМ ТЕ, КАТЕ!
 2. 2020.10.02 | 16:49
  Ами да 500 години сме чакали Руснаците да ни освободят от Турците сега ще чакаме някой да ни освободи от Герб
 3. 2020.10.02 | 05:59
  Само ГЕРБ! ОТ 13 КМЕТСКИ ИЗБОРА СПЕЧЕЛИ 10 !
 4. 2020.10.02 | 05:57
  650 са под турско, гръцко и руско робство!
 5. 2020.10.02 | 01:18
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
  1. 2020.10.02 | 05:55
   Мая Манолова духа за 1 лв
 6. 2020.10.01 | 23:52
  Само да сме ви чули, че се оправдавате как някой отвън е поискал нещо от вас!
 7. 2020.10.01 | 23:10
  крадливи тъпири - така е
 8. 2020.10.01 | 22:47
  Помоли Тиквата да те оправи анално с 200 Ку р во !
 9. 2020.10.01 | 22:00
  Трябва някой...-,,отвън да те оправя"...?!Нима архитекта на подпорната стена,с празните кухи пространства за гнездене на птичките,вече...,,не вдига самолета..."...?!?!
 10. 2020.10.01 | 21:59
  Марш ку.р.во ходи пеша към затвора!
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет