От БСП искат оставката на Мирослав Найденов

share

Коалиция за България иска оставката на министър Мирослав Найденов, защото от него е издадено разпореждане да бъдат бракувани, нарязани и предадени за скрап съоръженията на „Напоителни системи”. Така трябва да се бракуват и нарежат на скрап 15 000 тона черни метали. Това каза на брифинг в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Корнелия Нинова.

"Какво още трябва да се случи, за да си отиде този министър – не бяха калинки, неизплатени дългове, неизплатени средства на земеделските производители, продажба на дървесина на Стоковата борса", пита Нинова.

Министерството на земеделието и храните ликвидира съоръженията на „Напоителни системи”, а без напояване няма българско земеделие. Министерството на земеделието и храните слага кръст на българското земеделие. За всеки регион е определена норма, и който не я изпълни, ще плаща неустойка.

Министър Найденов лъже, че тези съоръжения са негодни и неизползваеми. Това е ликвидация на съоръженията и на българското земеделие”, каза Нинова.

За всеки регион има различна норма и каква ще е общата щета, трябва да знае Министерството на земеделието и храните, защото там има информация за цялата инфраструктура, каза Нинова.

Водещи новини

Още новини