БСП дава Мирослав Найденов на прокурор

  • 16 февруари 2012 13:43

  • 795
  • 1
БСП дава Мирослав Найденов на прокурор
© Булфото

БСП подава сигнал до прокуратурата заради решение на министър на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Според социалистите Найденов вдига цената на дървесината чрез регламентирането на продажбата чрез стоковата борса. Те искат да знаят дали е допуснато законодателно нарушение при избора на 6 фирми, които търгуват с дървата на стоковата борса.

Депутатката от БСП Корнелия Нинова обясни, че от левицата смятат, че е нарушен законът за стоковите борси и тържищата по начина, по който са избрани шестте фирми да продават на стоковата борса. „За което пускаме сигнал до прокуратурата, даваме Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на на прокурор", категорична е Нинова. Социалистите искат проверка извършено ли е престъпление по начина, по който са избрани шестте фирми, които да търгуват дървата на стоковата борса.

„Представили сме ви документи, които доказват нашата теза: писмо от Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на до стоковата борса, с което се иска стоковата борса да му посочи кои фирми да изпълняват сделките на борсата; отговор от стоковата борса, в който поименно са изброени шест фирми, за част от които имаме съмнения, че са приближени до ръководството на борсата и до властта", каза Нинова. По думите й е нарушен законът за стоковите борси и тържищата, защото там е забранено да се дава изборна информация и да се определят еднолично фирмите. Редът е да се обяви конкурс и да се избере тази фирма, която дава най-евтина оферта за продажба на дървесината, допълни депутатката.

„Нещо повече, Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на с наредба №6 повишава комисионната на тези фирми брокери, шест поименно определени еднозначно от него. Комисионната се повишава от 0,009 процента на 0,2 процента", каза Нинова. Тя пресметна, че ако се вземе към момента съществуващото положение на продажбата на дърва и на цените, в пари това означава, че тези фирми ще приберат 1,8 млн. лв. „от джоба на всички българи в студа и кризата".

Последвайте канала на

795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tanety_123

2012.02.17 | 17:02

1
Brei goljma naglost,ami gospoja Ninova nali firmite koito sega se njmat darvesina sa na vashi protejeta i koi e tozi ludij koito da pravi konkurds za izpalnitel moje li da mi kajete kato vi znam shemite koga shte imat darva horata po vashij metod,spored men njkade kam 13 yli,togava v jegite te shte poluchat darva ...I zashto si mislite che v Balgarij njma umni i seriozni hora,jvno izhvarljneto vi ot vlasta vse poveche vi se otrazjva...ama taka shte e svikvaite i se priobshtavaite,che ima i po losho!!!

Добави коментар

Водещи новини