Сергей Станишев: Идва краят на игото на ГЕРБ

share

Наследството на ГЕРБ ще бъде безкрайно тежко. Държавата се разпада, нищо не се случва, администрацията е запушена. Следващото правителство ще завари страната в изключително тежка ситуация.

Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев преди среща с членове и симпатизанти на левицата в Благоевград, предаде Дарик.

Той определи ситуацията в страната и в момента като тежка и драматична. Лидерът на левицата изрази тревогата си, че в наследство ГЕРБ ще оставят опоскана държава с 4 млрд. лева нов дълг, растяща бедност и безработица. "400 000 нови безработни в страната, замразени заплати и пенсии - това е резултатът от тригодишното управление на ГЕРБ", коментира Станишев.

Според него предстоящият Конгрес е много важен, защото БСП трябва да представи своята ясна идейна и политическа линия – алтернатива на ГЕРБ. По думите на Станишев, България ще бъде на дъното на всички класации ако правителството на Бойко Борисов вземе нов мандат. Червеният лидер не изключи възможността за провеждане на предсрочни избори. "Слава Богу, доближаваме се до края на игото на ГЕРБ-ерите", заяви Станишев.

По думите му, настоящето управление ежедневно гази гражданските права в България и не позволвява свободни демократични избори.
Според лидера на БСП масовото обедняване не е случайно. "Докарването на хората до просешка тояга е много изгодно за ГЕРБ, за да гарантират властта завинаги и да заличат следите от това управление", каза още Сергей Станишев.

 

Водещи новини

Още новини