Борисов разкри кога ще има яснота за кредитите във време на извънредно положение

share

Премиерът Бойко Борисов провери ситуацията по границата ни с Турция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Той инспектира старото летище край Хасково, което трябва да стане паркинг за ТИР-овете заради километричните опашки на граничния пункт "Капитан Андреево".

Заедно с Борисов е и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. 

Маринов обяви, че вчера е провел разговори със своя турски колега и очаква през следващите 2-3 дни трафикът да се успокои. По думите на вътрешния министър процеса по пропускане на ТИР-овете се е ускорил.

Старото летище край Хасково може да събере 2000-3000 ТИР-а. В момента се карат химически тоалетни, ще се осигурят и всички хигиенни нужди за шофьорите. Ще се осигурят и пунктове за храна, информира Младен Маринов.

Премиерът обяви, че е провел разговор с турската власт и е оставил министрите Росен Желязков, Екатерина Захариева и Емил Караниколов да продължат разговорите. 

"Провели сме над 50 разговора с нашите турски партньори. Влагат голямо разбиране", разкри Борисов.

Премиерът информира, че от осигуровки вместо 500 млн лв. са събрани 150 млн. лв.

Бойко Борисов призова да се спазват мерките за безопасност и добави, че единственото, което гарантира заразата да не се разрасне, е да не се събираме на едно място.

"Трябва да успокояваме бизнеса, да им даваме да работят - тези, които могат, за да си плащат осигуровките и така да помагат на тези, които не могат да работят в момента. Убеден съм, че до ден-два ще имаме решение и за кредитите", разкри министър-председателят.

По думите му се полагат огромни усилия, за да се запази тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към държавата.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини