Първан Симеонов: И Борисов, и Радев приемат нещата лично

Канал 3
share

"Престрелките" от двете страни на жълтите павета си текат периодично. При последната "престрелка" от тази седмица Борисов изглеждаше много по-уверен и много по-надъхан заради четири причини - европейските избори, местните избори, раздялата с Цветанов и срещата с Тръмп. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 политологът Първан Симеонов по повод институционалната битка между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

В последните няколко години нещата с икономиката в България наистина са доста по-добри. Аргументите на Радев обаче са смислени от друга гледна точка – точно когато сме по-добре икономически, е добре да се замислим по други въпроси – например гетоизацията, ще има ли кой да изплаща пенсии през идващите години и др., заяви Симеонов.

Борисов за Радев: Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент

По думите му Борисов и Радев си приличат по някои неща, като например генралския чин, както и по това, че и двамата приемат нещата лично.

Отварянето на конституционен дебат от страна на Радев издава ново самочувствие и при него. Радев се опитва да говори едновременно на езика и на БСП, и на либералната десница, и на ясно изразената опозиция, като привържениците на Слави Трифонов например, посочи политологът. Радев беше избран като протест и трябва да продължи да звучи като протест, отбеляза той.

Румен Радев: Не искам България да катастрофира от самодоволство

В последните години радикалните политици разбраха, че българите вече не се увличат от радикални промени. От това си изпатиха Корнелия Нинова, Елена Йончева и донякъде Мая Манолова. Това е новото в българския политически контекст. Търсят се промени, но хората искат хем политикът да е нов, хем да излъчва стабилност, каза още Първан Симеонов.

Водещи новини

Още новини