Политолог: БСП започва предизборната си кампания

  • 06 януари 2020 09:36

  • 1274
  • 4
Политолог: БСП започва предизборната си кампания
© Булфото (архив)

„БСП започва предизборната кампания. На ГЕРБ им липсва реалистична преценка на ситуацията и увлечени в победите, допускат елементарни грешки. Това може да им разклати властта, не БСП“. Това коментира пред БНР политологът Първан Симеонов.

По думите му „високите тонове, които понякога взема БСП, плашат хората“.

„Около въздуха и водата винаги има конски дози популизъм. Опозицията вдига сериозен балон. Добавете към това и естественото износване на имиджа на това управление, вече 10 години. И ето го това проскърцване на най-ненадейни места. Това проскърцване означава само едно – Бойко Борисов трябва да започне да управлява по-дългосрочно, а не ден за ден. Това управление е реактивно, а не проактивно“, допълни Първанов в предаването „Преди всички“ по БНР.

 

Може ли БСП да свали Борисов от властта този път?

 

Според политолога на фона на успехите на ГЕРБ - победата над Цветан Цветанов, победата на два избора, успокояване на сценария с протестите срещу Иван Гешев, счупването на леда с Доналд Тръмп, „кризата в Перник е едно недоглеждане и е на път да стъжни живота на премиера“: „ГЕРБ са добри балансьори на всякакви ръбове… Най-големите грешки на ГЕРБ са от подценяване, от самозабравяне и от загуба на връзка с реалността, точно когато са най-силни“.

По думите на Първан Симеонов за страната ни е характерно едно фоново недоволство: „Не сме склонни много да променяме и това е защото в България икономиката се пораздвижи и нещата не изглеждат много зле, затова хората са предпазливи в желанието си за промяна... Най-грамадните проблеми на страната ни са свързани с човешкия капитал – с голямото разслояване на страната, огромните регионални различия, големите социални различия, демографския проблем. Същностният проблем на България е социалният“.

 

Първан Симеонов: По-богатите българи смятат, че Преходът е свършил

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1274 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
хохо

2020.01.06 | 13:19

4

тоя ми прилича на п–––а в устата

2020.01.06 | 13:00

3

Parvaneee, p.utka ti maicina cerven parcal

Vlast na kukovo ljato za cervenite prestapnici!

2020.01.06 | 11:03

2

AAA ei go be, Parvan pederastat na BSP,! Oshte s parvija raboten den zapocva da sere
GLUPOSTI vs. zakonno izbranoto pravitelstvo, za da si izkara zaplatata pri Kiro Kontrabandisto!

da e.ba i tapoto naglo cerveno kopele da e.ba gnusno komudelsko!

2020.01.06 | 09:44

1

Слагайте политолог в кавички - "политолог". Първанчо Лъжеца с козята брадичка е платено мекере на БСП. Опашатите му лъжи станаха смешни дори на ескимосите. Нито веднъж не позна за изборите, когато беше "социолог". С голям кеф бих ми счупил фасона.

Добави коментар

Водещи новини