Четин Казак: Продължаваме да искаме оставката на Валери Симеонов

Булфото (архив)
share

На следващото заседание на ДПС ще обсъдим срамните събития, които се разиграха в парламента във връзка с партийните субсидии. Беше отъпкан парламентарния правилник, по един драстичен начин, без капка принципност, каза в предаването на Канал 3 "Офанзива, Четин Казак от ДПС.

"Едно е сигурно, че премиерът Бойко Борисов беше обещал дебат за нуждата и размера на субсидиите, но за съжаление не се проведе такъв. ДПС имаше принципна позиция относно субсидиите. Или тя да бъде 11 лв, с които да може нормално да изпълнява политическите си ангажименти, или да няма никаква субсидия с възможност за дарения", обясни Казак.

Валери Симеонов за твърденията на ДПС: Фантазии на объркани хора

Според него при такъв размер на субсидията, който беше гласуван, няма да има възможност за дарения."Размерът, който беше гласуван е достатъчен само и единствено двете големи политически сили ГЕРБ И БСП да се издържат. Най-правилното решение, което трябваше да се взене, е субсидията да остане в най-чист размер", Четин Казак.

Той коментира и идеята за закон за лобизма. "Ако си спомняте народни представители от ДПС бяха подготвили такъв закон, но той не можа да види бял свят, а от него има потребност, тъй като лобизъм има на всякъде по света. Продължаваме да искаме оставката на Валери Симеонов. Изборът му за зам.- председател на парламента не случайно предизвика такова неодобрение, това е поредния срамен акт."

 

Водещи новини

Още новини