Марешки няма да сяда на зам.-председателското си място в парламента наравно с Валери Симеонов

  • 04 декември 2019 11:52

  • 923
  • 3
Марешки няма да сяда на зам.-председателското си място в парламента наравно с Валери Симеонов
© Булфото (архив)

Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 няма да сяда на зам.-председателското си място в парламента, докато Валери Симеонов е на същия пост. Това заяви самият той на брифинг в парламента след работна среща на ПГ "Воля" с представители на майките на деца с увреждания.

"Изразихме пълна съпричастност към техните справедливи искания по отношение избирането на Симеонов за заместник-председател", обяви Марешки.

Лидерът на "Воля" заяви, че избирането му на този пост е станало на същата дата, в която майките преди една година, след продължителни протести, постигнаха отстраняването му от вицепремиерското място в Министерски съвет.

Валери Симеонов стана зам.-председател на Народното събрание

"Българският парламент не е трудово-възпитателно училище за провалени вицепремиери. Ако толкова много си го харесват, да си го вземат обратно в Министерски съвет", посочи той.

Марешки коментира, че докато Валери Симеонов е заместник-председател на българския парламент, той също, в качеството си на заместник-председател на НС, няма да се доближава до това място, което счита за осквернено с присъствието на Симеонов.

"Няма да излизам на трибуната, няма да сядам там където стоят заместник-председателите и председателят, докато Симеонов е заместник-председател на парламента. Ние считаме, че това е обида и гавра с това място", каза още лидерът на "Воля".

Той информира, че подкрепят и искането на майките на деца с увреждания за връщане на Бисер Петков на поста министър на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
923 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.12.04 | 12:40

3

shto si namirate maana kato i dvamata ste plateni utrepki i slugi na ciganskiat premier.

2019.12.04 | 12:20

2

Ти да видиш

чичо от село

2019.12.04 | 12:18

1

Не вярвайте в това ! Тоя ще седне и с дявола , само да остане във властта.

Добави коментар

Водещи новини