Андрей Ковачев: Няма как България да приеме фалшификацията

Novini.bg
share

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев заяви пред NOVINI.BG, че България винаги е работила за евроинтеграцията на страните от Западните Балкани и затова съжаляваме, че ЕС не започна преговори с Република Северна Македония и с Албания.

„Ние сме техните най – близки съюзници“, заяви той, но добави: „Имаме нашата много ясна и категорична позиция по отношение на историята, по отношение на преодоляването на фалшификацията“.

Ковачев разкри, че му предстои визита с Манфред Вебер в Косово, Целта му, е подкрепата за създаване на новото правителство в страната.

Той сподели, че му предстои и среща с Християн Мицковски. „На него много ясно ще му заявим, че искаме ясен ангажимент по отношение на договора ни за добросъседство“, съобщи евродепутата. „Няма как историята ни да бъде споделена“, каза още той и добави: „Няма как да приемем десетилетната фалшификация“.

„Те не могат да ни казват ние да си интерпретираме историята, както искаме. Съвременните реалности и факти са факти, които няма как да не приемем“, обясни Ковачев.

Ние винаги сме заявявали, че компромиси с историята никога няма да се правят, категорично заяви той.

„Не искаме да налагаме някакви националистически неща. Просто не е справедливо да го правим“, каза Андрей Ковачев.

 

Цялото интервю с евродепутата и позицията му за гражданството може да чуете  ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Водещи новини

Още новини